Öğrenci ve arkadaşları ‘Mutu ’ için ağlıyor

Proje okulları kapsamında imam hatip lisesine gönderilen Turgut için Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, klip çekerek veda etmişti. Turgut için bugün Cağaloğlu Anadolu Lisesi önünde anma yapılacak.

Yayınlanma: 08.02.2017 - 07:10
Abone Ol google-news

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde farklı ders anlatımı ve kişiliği ile öğrencileri tarafından “Mutu” diye seslenilen ve Kandillilerin ise “Devrimci Mustafa” olarak tanıdığı Eğitim-Sen üyesi Mustafa Turgut (58) geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Proje okulları kapsamında imam hatip lisesine gönderilen Turgut için öğrencileri, klip çekerek veda etmişti.

Mustafa Turgut, birkaç hafta öncesine kadar Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Mutu”suydu. Proje okul yönetmeliğiyle birlikte 19 yıldır görev yaptığı okuldan ayrılarak, imam hatip lisesine geçmek zorunda kaldı. Öğrencilerin öğretmenlerine veda töreninde havaya attıkları öğretmen olarak tanındı. Ama onun yanında Eğitim-Sen saflarında verdiği mücadele de gözardı edilemezdi. Mustafa Turgut’un ölümü arkadaşlarının yanı sıra eski ve yeni öğrencilerini de yasa boğdu. Turgut’un sosyal medya hesabından paylaşılan ölüm haberi ile çok sayıda arkadaşı üzüntülerini paylaştı. Nihat Kızıloluk, Mustafa Turgut ile tanışıklığını anlatarak “Seksenli yılların sonuna doğruydu seninle Tunceli’de tanışmamız. Daha sonra Ankara, İstanbul sokaklarındaki birçok emek mücadelemizde karşılaşır sarılırdık birbirimize, o içten gülümsemenle. Ayaküstü sohbetlerden sonra beraber katılırdık yoldaşların sloganlarına. Şimdi zamanı mıydı bu şakanın be kardeşim. Işıklar yoldaşın olsun” diyerek arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi. Yine birçok arkadaşı da “Dünya iyisi hocam... Güzel Mustafa abim... Hep gençtin, hep genç kalacaksın. Her ölüm erken ölüm de, seninki hepten olmadı sanki”, “Güle güle küçücük bedenli kocaman yürekli emek işçisi seni çok özlüyeceğiz ışıklar yoldaşın olsun”, “Bu gidişin gidiş değil be Mustafa... Sevgiyle anılacaksın.. Yolun ışıklarla dolsun” şeklinde yazarak acılarını dile getirdi.

Farklı ders anlatımı ve öğrencileri ile ikili ilişkileri nedeniyle okulda çok sevilen Mustafa Turgut basına verdiği röportajlarında etkin bir öğretmenlik yapmaya çalıştığının altını çizerek, “Böylece öğrencilerle iç içe olup anlamaya çalışıyorsunuz” demişti.

Müfredatın dışına çıkmasını ise Turgut, “Müfredat, ortalamaya göre hazırlanmış. Bu çocuklar çok çok iyi. Mesela bu çocuklara ismin hallerini anlatamazsınız. Çünkü onlar birçok şeyi bilerek geliyor. Çocukların hepsinin çekmecesinde mutlaka bir roman olur. Yani hepsi okur ve hepsinin dünyaları var. Siz tek başına müfredatı dayatırsanız, sıkıcı bir hal alır. Ne olursa olsun, öğretmen olarak öğrenmek durumundasınız. Çünkü öğrenci seviyesine ders anlatmak zorundasınız” diyerek herkesten farklı bir yol izlediğini söylemişti. Mustafa öğretmenin öğrencileri de bir şiir kaleme aldı. Öğrencileri Mustafa öğretmenin proje okulla imam hatip lisesine sürgüne gönderildiğini, her gün 5 saat yol çilesi çektiğini belirttiler.

Eski okulunda tören

Turgut için bugün saat 11.30’da Cağaloğlu Anadolu Lisesi önünde anma yapılacak. Mustafa Turgut’un cenazesi daha sonra Aksaray Murat Paşa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından perşembe günü memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Pınarcık köyünde defnedilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler