El Bab'da saldırı: 5 şehit 15 yaralı... 169 günde 61 şehit haberi

Fırat Kalkanı’nda dün üç ayrı IŞİD saldırısında beş asker şehit oldu, 15 asker yaralandı. Şehit Gökhan Kılıç’ın 3 aylık evli olduğu, şehit Yahya Efiloğlu’nun ise babasıyla son konuşmasında “Yüzükleri hazırla kız isteyeceğiz” dediği öğrenildi. Harekâtta şehit sayısı 61’e yükseldi.

Yayınlanma: 08.02.2017 - 11:38
Abone Ol google-news

<video:672685>

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’de başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı’nda dün 5 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı. Harekâtta şehit olan askerlerin sayısı 61’i yükseldi.

TSK’den yapılan açıklamaya göre dün sabah IŞİD’li teröristlerle yaşanan çatışmalarda 2 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı. Öğleden sonra el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2 asker daha şehit oldu. Akşam saatlerinde de bölgeden 1 şehit haberi daha geldi. IŞİD saldırılarında şehit olan dört askerin isimleri uzman çavuş Gökhan Kılıç, astsubay kıdemli çavuş Yahya Efiloğlu, Üsteğmen Tarık Koçoğlu ve uzman çavuş Mahmut Uslu olarak açıklandı.

3 ay önce evlenmişti

Şehit Kılıç’ın Adana’daki evine acı haber gitti. 3 ay önce Hasret Kılıç ile evlenen Gökhan Kılıç’ın şehit olduğunu duyan babası Mehmet ile annesi Fadime Kılıç fenalık geçirdi. Yıllık izinde olduğu ve 3 gün önce El Bab’a gittiği kaydedilen Kılıç’ın cenazesi bugün Adana’da toprağa verilecek.

Babası da şehit

Şehid Mahmut Uslu’nun İstanbul Kartal’daki evine ateş düştü. Anne Mürşide Uslu gözyaşlarına boğuldu. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de eve gelerek, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin eniştesi Veysel Oğuz ise Altınok Öz’e sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Mahmut Uslu’nun bekâr olduğu ve annesi ile yaşadığı öğrenildi. Şehidin polis olan babası Ali Uslu’nun 25 yıl önce bir silahlı saldırıda şehit edildiği öğrenildi.

Harekâtta IŞİD’e ait 254 hedef vuruldu. IŞİD’e ait 7 hedef ise koalisyon güçlerine ait jetler tarafından ateş altına alındı. Çatışmalarda ve hava harekâtında 58 IŞİD militanı öldürüldü. Daha önce kuşatılan ve stratejik öneme sahip tepe önceki geceden itibaren TSK desteğiyle ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi.

BÖLGE ATEŞ ALTINA ALINDI

Saldırının ardından IŞİD terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgeler ise karadan ve havadan ateş altına alındı. 

TSK'DEN EL BAB AÇIKLAMASI

Çatışma haberinin geldiği El Bab ile ilgili olarak TSK'den açıklama geldi. TSK'den yapılan açıklamada, dün akşam başlatılan operasyonlar sonucunda stratejik olarak önemli bazı tepelerin ele geçirildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler