İhraç edilen akademisyenlerden tepki: Saray'ın İbiş'i olmayacağız

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde son yayımlanan KHK ile 330 akademisyenin görevden alınması protesto edildi. Eylemde sık sık "Saray'ın İbiş'i olmayacağız" sloganı atıldı.

Yayınlanma: 08.02.2017 - 16:17
Abone Ol google-news

Yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılan aralarında profesörler, doçentler, yardımcı doçentler ve eğitim öğretim görevlilerinin de bulunduğu akademisyenler, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci yerleşkesinde bir araya geldi.

Akademisyenlere CHP milletvekilleri ve çok sayıda öğrenci de destek verdi. Emniyet güçleri okul girişinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eylemde sık sık "Saray'ın İbiş'i olmayacağız" sloganı atıldı.

Cebeci yerleşkesi içerisinde bir araya gelen akademisyenler ve öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında, “Bugün yayınlanan KHK ile birçok arkadaşımız işinden atıldı. Bizler bugün burada buna karşı toplandık. Bizler bilimsel ve özgür bir üniversite istiyoruz. Bizler demokratik bütün üniversite bileşenlerinin toplandığı bir üniversite istiyoruz bu taleplerimiz yüzünden işten atılıyoruz diyerek son yayımlanan kararnameler protesto edildi.

"REKTÖR İBİŞ'E TEPKİ"

Eylem de 1 Eylül’de çıkarılan KHK ile ihraç edilen Aysun Gezen söz aldı. Gezen, ihraçlarda Rektör Erkan İbiş’in kişisel tercihlerinin etkili olduğunu belirterek baskı politikalarıyla bilimsel üretimin ve bu üretimin toplumsallaşmasının engellenemeyeceğini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler