Rusya vurdu: 3 şehit, 11 yaralı... TSK: Kazaen

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Rusya'ya ait uçaklar kazayla Türk askerlerini vurdu. TSK olayda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı. Öncesinde de "IŞİD'li teröristler ile Türk askerleri arasındaki çatışmada 5 asker şehit oldu" haberi Doğan Haber Ajansı (DHA) tarafından iptal edildi.

Yayınlanma: 09.02.2017 - 11:05
Abone Ol google-news

Doğan Haber Ajansı (DHA), 'El Bab'da yine IŞİD saldırısı: 1 şehit, 10 yaralı' ve 'El Bab'da yine IŞİD saldırısı: 5 şehit, 10 yaralı' başlıklı haberlerini kaynağından yapılan düzeltme nedeniyle iptal etti.

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, El Bab bölgesinde Türk askerlerinin bulunduğu bina Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağı tarafından yanlışlıkla hedef alındı. Hava harekatında hedef alınan binanın enkazı altında kalan 3 asker şehit oldu, 1'i ağır 11 asker ise yaralandı.

Fırat Kalkanı harekatı 170'inci güne girerken dün 5 askerin şehit olduğu El Bab'dan bugün de şehit haberi geldi. El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında, sabah saat 08.40 sıralarında Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bulunduğu bir bina IŞİD hedeflerine yönelik hava harekatına katılan Rus savaş uçağı tarafından yanlışlıkla vuruldu.

Bombalanan binanın çökmesinin ardından göçük altında kalan askerlere ulaşmak isteyen silah arkadaşları seferber oldu. Göçük altında çıkarılan 11 yaralı asker, bölgeden tahliye edildi ve ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğu, diğer 10 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bombardımanda yıkılan binanın enkazı altından çıkarılan şehit sözleşmeli er 23 yaşındaki Ömer Akkuş'un cenazesi saat 11.30 sıralarında helikopter ile Gaziantep'e ulaştırıldı. Göçük altında kalan şehit uzman çavuş 25 yaşındaki Mehmet Şahin ile şehit uzman onbaşı 26 yaşındaki Emre Mücahit Topal'ın cenazeleri ise saat 14.00 sıralarında çıkarıldı ve 14.40 sıralarında helikopter ile Gaziantep'e getirildi. Ancak, şehitlerin vücut bütünlükleri bozulduğu için üzerinde Türk bayrağı bulunan 4 cenaze torbası içerisinde getirilmesi 4 ayrı şehit olduğu gibi algılandı. Ancak, bir süre sonra El Bab bölgesinden gün içerisinde getirilen şehit sayısının 5 değil 3 olduğu anlaşıldı.

Böylece gün içerisinde 3 askerin daha şehit düşmesiyle, Fırat Kalkanı Harekatının başladığı geçen 24 Ağustos'tan bu yana şehit düşen asker sayısı 64'e yükseldi.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı da akşam saatlerinde konuya ilişkin yaptığı açıklamada Rusya'ya ait savaş uçağının kazaen hedef aldığı binadaki 3 askerin şehit olduğunu bildirdi. 1'i ağır 11 askerin de yaralandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 08.40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır."

Putin'den Erdoğan'a başsağlığı telefonu

Ailesini 1 ay önce gördü

Sözleşmeli Tankçı Er 23 yaşındaki Ömer Akkuş’un Sakarya’nın Kaynarca ilçesinin Uzakkışla mahallesindeki evine kara haber gitti. Şehidin babası Mahmut ve annesi Ayşe Akkuş gözyaşlarına boğuldu. Akkuş’un 1 ay önce izne geldiği öğrenildi.

Diyarbakır'dan gitmişti

Uzman Onbaşı Emre Mücahit Topal’in acı haberi Adana’nın merkez Yüreğir ilçesindeki evini yasa boğdu. Acı haberi alan anne Sema ile baba Salih Topal gözyaşlarına boğuldu. Topal’ın Diyarbakır’daki birliğinden El Bab’a gittiği belirtildi.

20 gün önce kurtuldu

Tankçı Uzman Çavuş Mehmet Şahin’in (25) Kahramanmaraş’taki evine acı haber gitti. Şahin’in yaklaşık 20 gün önce içinde bulunduğu tankın isabet aldığı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Şahin’in bu saldırıyı yara almadan atlattığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler