'Had bildiren' MİT görevlilerinin tanıklığına ret kararı

Mahkeme, Hrant Dink'i İstanbul Valiliği'ne çağırarak uyaran MİT görevlileri Özel Yılmaz, Handan Selçuk ve İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör'ün tanık olarak dinlenilmesi talebini reddetti. Dink, köşe yazısında görüşmeye ilişkin "haddim bildirilmişti’ demişti.

Yayınlanma: 10.02.2017 - 18:29
Abone Ol google-news

Dink davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Hrant Dink’i 2004 yılında İstanbul Valiliği’ne çağırarak görüşme yapan dönemin MİT görevlileri Özel Yılmaz, Handan Selçuk, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör’ün tanık olarak dinlenilmesi talebini reddetti. Mahkeme, talebin, dosya kapsamındaki bilgi ve belgeler kapsamında davanın esasına etkili olmayacağına hükmetti.

Dink cinayeti davasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Muammer Güler, Emin Arslan ve Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 51 kişinin dinlemesine karar vermişti. Dink ailesi avukatları da mahkemeye dilekçe vererek aralarında Hrant Dink’i İstanbul Valiliği’ne çağırarak görüşme yapan dönemin MİT görevlileri Özel Yılmaz, Handan Selçuk, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör’ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin daha dinlenmesini istemişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşma sonrası ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C-5 Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 13-14-16-17 Mart'a erteledi. Bir sonraki celse Yılmazer'in savunması ve çapraz sorgusu ile devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler