Evde bakım aylığı için sahte rapora hapis cezası

Elazığ’da sahte raporla evde bakım aylığı aldığı ortaya çıkan şahıs ile ona aracılık eden şüpheliye mahkeme heyeti 4 yıl 6 ay hapis cezası ve 7 bin 500 lira para cezası verdi.

Yayınlanma: 14.02.2017 - 13:10
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

Elazığ’da evde bakım aylığı için hastaneye başvuran ve aldığı olumsuz raporu para karşılığında Ramazan Yaşar İ.’ye düzelttiren İsmail T.’nin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya sanıklar İsmail T. ile Ramazan Yaşar İ. katıldı. Mahkeme heyeti haklarında resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına dolandırıcılıkla suçlanan sanıklar hakkında savcıdan mütalaasını istedi.
Savcı her iki sanığın da müşterek olarak para karşılığı suçu işlediği nedeniyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık İsmail T.’ye, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 2 yıl 10 ay ve 7 bin 500 lira para cezası verdi. Diğer sanık hakkında ise resmi belgede sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiği bildirildi.

Olayın geçmişi
Sanıklardan İsmail T.'nin 2 Mayıs 2015’te Fırat Üniversitesi'nden evde bakım aylığı için başvuru yapıp aldığı olumsuz raporu, Ramazan Yaşar İ.'ye para karşılığı üzerinde oynama yaparak değiştirdiği karşılığında maaş bağlandığı, bir süre aldığı maaşla 10 bin liranın üzerinde dolandırıcılık yaptığı kurumların yaptığı evrak incelemesi ile ortaya çıkmıştı. Evraktaki sahtecilik ve dolandırıcılık suçunun ortaya çıkması için şüpheli İsmail T., Ramazan Yaşar İ.'ye para karşılığı işlemlerini yaptırdığını iddia etmişti. Ramazan Yaşar İ.'de, iddiaları yalanlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler