DTCF'de olaylı YÖK protestosu

Ankara Üniversitesi DTCF'nde bir grup Dev-Genç üyesi bir grup, okul binasına girerek dekanın odasından dışarıya 'YÖK'e hayır' pankartı açtı. Polisin müdahalesi sonucu gözaltılar yaşandı. Kadın öğrencileri erkek polisler aradı.

Yayınlanma: 06.11.2013 - 16:26
Abone Ol google-news

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde kendilerini odaya kilitleyen öğrenciler solaganlarla YÖK'ün kuruluşunu protesto etti. Dekanın odasına giren grup pencereden 'YÖK'e hayır' pankartı açtı.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kendilerini dekanlık odasına kilitleyen öğrenciler için pencereden atlamaları ihtimaline karşı fakülte bahçesine branda gerildi. Okula öğrenciler alınmazken çıkışlar da kapatıldı. 

 

Polis gaza boğdu

Polis içeri giremeyince kapının altından öğrencilere gaz bombası attı. Öğrenciler içerde biriken gazın etkiniden kurtulmak için pencereleri açtı. Kapıyı kıran gaz maskeli polisler ise öğrenciler yaka paça gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenci sayısının 11 olduğu öğrenildi. Okulun bahçesinde toplanan grubu ise polis gaz bombası atarak dağıttı.

Saat 16:30 itibariyle okul koridorlarındaki gazdan etkilenen 10 öğrenci fakülte girişinde fenalık geçirdi. Olay yerine çağırılan ambulans henüz gelmedi.

Gözaltına alınan kadın öğrencilerin üzerini erkek polislerin araması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler