Gırgır Dergisi'nin 10 yıldır arka kapağını çizen Deniz Kestane'den açıklama

Son sayısında yer verilen bir karikatür nedeniyle yayıncı şirket tarafından kapatılan ve tüm çizer ve çalışanları işsiz bırakılan Gırgır Dergisi'nin 10 yıldır arka kapağını çizen Deniz Kestane, "Malum karikatürü ve çizerini kınıyorum. Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi ayrıca kınıyorum" dedi.

Yayınlanma: 17.02.2017 - 17:14
Abone Ol google-news

 

Türkiye’nin en çok satan mizah dergilerinden biri olan ve Gırgır, artık satılmayacak.

Sözcü gazetesinin eki olarak verilen ve son sayısında yayınladığı bir karikatürle kamuoyunda  tepkilere neden olan Gırgır Dergisi, yayıncı şirket tarafından bugünden itibaren kapatıldı.  Yayıncı şirket tepki çeken karikatürden derginin tüm çalışanlarını sorumlu tutarak 25 kişiyi işten çıkardı.

Derginin 10 yıldır arka kapağını çizen Deniz Kestane konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Malum karikatürü ve çizerini kınıyorum. Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi ayrıca kınıyorum" dedi

"25 KİŞİYİ EKMEĞİNDEN EDEN YÖNETİMİ KINIYORUM"

Kestane'nin açıklamaları şöyle:

"Eveeet. Malum karikatür ve durum ile ilgili bir şeyler söylemek isterim.

Mizahın ayrıştıran ve inciten değil, birleştiren ve mutluluk veren bir argüman olmasından yanayım.

Malum karikatürü ve çizerini kınıyorum. Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi ayrıca kınıyorum.10 yıldır arka kapağını çizdiğim Gırgır, bugün itibarı ile yayın hayatına son verdi. Ne yöneticisi, ne editörü, ne de o karikatürün çizeri olduğum halde popüler çizeri olduğum için beni tehdit edenlere akıl fikir diliyorum.

10 yıllık yolculuğumda beni okuyan, kıymet veren tüm okuyucularıma sevgiler. Sizinle birlikte olmak çok güzeldi.

Ben başka mecralarda kırmadan, incitmeden, üzmeden çizmeye devam edicem. Başka mecralarda yeniden karşılaşmak dileğiyle."

Gırgır Dergisi kapatıldı... Tüm çalışanları işten çıkarılacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler