Kılıçdaroğlu: Ortak paydalarımız dinamitleniyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Libya, Irak, Suriye’de bunlar yaşandı. Aynı oyunlar, Türkiye’de oynanmak isteniyor ve bu anayasa değişikliğiyle bu perçinlenmek isteniyor” uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 17.02.2017 - 20:09
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca ve Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı Fethi Bolayır’ın girişimleriyle kurulan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderlerinden oluşan Hayır Platformu üyelerini Genel Merkez’de kabul etti.

Basına kapalı görüşmede anayasa değişikliği ve referandum süreci konuşuldu. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın sıradan bir coğrafya olmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye için vatan, bayrak, demokrasi, insan haklarının ortak payda olduğunu belirterek, “Bu anayasa değişikliği bizim ortak paydamızı dinamitliyor. Bizi asıl endişelendiren de budur. Bir millet olarak tasada, kıvançta beraber olmak kadar güzel bir şey yoktur. Bu halkın iradesi böyledir ama maalesef fay hatları derinleştirilerek, onlar üzerinde oynanarak Türkiye farklı bir kulvarın içine sokulmak isteniyor” dedi. Türkiye’nin etnik kimlik, dil, yaşam tarzı üzerinden toplumu ayrıştırarak, bölerek farklı bir noktaya götürülmek istendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Libya, Irak, Suriye’de bunlar yaşandı. Aynı oyunlar, Türkiye’de oynanmak isteniyor ve bu anayasa değişikliğiyle bu perçinlenmek isteniyor” uyarısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler