CHP'den referandum kampanyası için dikkat çeken hamle: Garcia Ferrada'yı Türkiye'ye getirdiler

CHP Gençlik Kolları da kendi hayır kampanyası için, "No" filmine ilham kaynağı olan reklamcı Eugenio Garcia Ferrada’yı Türkiye’ye davet etti.

Yayınlanma: 20.02.2017 - 10:04
Abone Ol google-news

Referandum sürecinde CHP'ye ilham veren "No" filmine ilham kaynağı olan reklamcı Eugenio Garcia Ferrada, CHP Gençlik Kolları'nın davetiyle Türkiye'ye geldi. Ferrada, 1 hafta süreyle hayır kampanyasına eşlik edecek.

"No" filmi 1988 yılında Şili'de diktatör Pinochet'nin devrildiği referandum sürecini anlatıyor. Filmin asıl odak noktası ise, muhaliflerin yürüttüğü "Hayır" kampanyası. O film, CHP'ye de ilham kaynağı oldu.

CHP de Anayasa referandumu sürecinde, aynı "No" filminde olduğu gibi olumlu, yapıcı bir dil kullanarak "Hayır" oyu isteyecek.

Habertürk'ten Ömer Topsakal'ın haberine göre CHP Gençlik Kolları da kendi hayır kampanyası için, "No" filmine ilham kaynağı olan reklamcı Francisco Garcia Ferrada’yı Türkiye’ye davet etti.

Ferrada'ya kampanyalarının sunumlarını gönderen Gençlik Kolları, 65 yaşında Ferrada’nın davetlerini kabul etmesi üzerine, para toplayıp uçak biletlerini aldı. Reklamcı Ferrada pazar akşamı Türkiye’ye geldi.

Garcia Ferrada bir hafta Türkiye’de olacak. Bu süre zarfında CHP Gençlik Kolları'nın "Hayır" kampanyasını inceleyecek ve onlara referandum sürecinde atmaları gereken adımlar konusunda destek verecek.

İstanbul ve İzmir’de "Hayır" toplantılarına katılacak ismin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmesi bekleniyor.

Şili'den 'Hayır'lı mesaj: Türkiye'de de gençler başarabilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler