FETÖ mağduruna FETÖ davası

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Yayınlanma: 21.02.2017 - 18:46
Abone Ol google-news
Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle “FETÖ terör örgütü propagandası yapmak”,  “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve “Suç iylemeye alenen tahrik” iddiasıyla hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
TMMOB’a bağlı odalar, sendikalar ve siyasi parti temsilcileri Uluşahin’e destek verdi. Uluşahin’in savunmasının ardından duruşma 12 Nisan’a ertelendi. “FETÖ’nün polis ve yargıda etkin olduğu dönemde hakkında 20’den fazla soruşturma ve birçok dava açıldığını” vurgulayan Uluşahin, Gezi direnişi sırasında kendisi ve pek çok demokratik kitle örgütü temsilcisinin yasa dışı dinlenmesiyle ilgili  yaptıkları suç duyurusu üzerine polisler hakkında açılan davanın da yine aynı mahkemede görüldüğünü anımsattı.
 
 " Asıl kendisinin FETÖ mağduru" olduğunu söyleyen Uluşahin,  “Her zaman olduğu gibi bu davanı hedefi belli. Siyasi bir dava ve siyasi bir yıldırma politikası olduğunu düşünüyorum. Daha önceki duruşmalarda olduğu gibi bu davanın da beraat ile sonuçlanacağına inanıyorum. Çünkü demokrasiden, emekten, doğa ve çevre mücadelesinden yana tavrımız nettir. Beni herhangi bir terör örgütüyle eşleştirmeleri mümkün değildir. Tüm darbelerin, antidemokratik uygulamaların karşısında olduğumu demokrasiyi savunduğumuzu defalarca açıkladık. Yüzden fazla sosyal medya paylaşımım, çok sayıdaki basın açıklamam, konuşmacı olduğum çok sayıda panel ve söyleşiyi görmeyerek sadece sosyal medya üzerinden 18 paylaşımı alarak açılmış olan bu davanın adalete uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler