Tepki çeken yılbaşı hutbesine yargı zırhı

Yılbaşından bir gün önce camilerde okutulan ve kutlamaları “gayrimeşru” olarak nitelediği gerekçesiyle tepkilere neden olan Cuma hutbesi yargıdan döndü. Halk TV’den Can Coşkun’un haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanı hakkında yapılan suç duyurusunu işleme koymama kararı verdi.

Yayınlanma: 23.02.2017 - 17:18
Abone Ol google-news

30 Aralık Cuma günü camilerde okutulduktan sonra tepki çeken ve Reina saldırısının ardından protestolara neden olan Cuma hutbesiyle ilgili suç duyurusuna yanıt geldi. Avukat Onur Cingil’in yaptığı suç duyurusuna cevap veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma açılması için izin istemeye gerek görmeden ‘İşleme Konulmama’ kararı aldığını duyurdu. Savcılık, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında yapılan “Hutbeyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suç duyurusunda somut bir dayanak bulunmadığını vurgulayarak, hutbe ile Reina’ya yapılan terör saldırısının bağdaştırılamayacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşından bir gün önce camilerde okuttuğu hutbede yeni yıl kutlamalarını işaret ederek"Unutmayalım ki o¨mu¨r sermayesinden gec¸en bir yılın sonunda kendini ve yaratılıs¸ gayesini unutarak degˆerlerimizle o¨rtu¨s¸meyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimes¸ru tutum ve davranıs¸lar sergilemek bir mu¨mine asla yakıs¸maz. Yeni bir yılın ilk saatlerinin bas¸ka ku¨ltu¨rlere, bas¸ka du¨nyalara ait yılbas¸ı egˆlenceleriyle israfa do¨nu¨s¸tu¨ru¨lmesi ne kadar da du¨s¸u¨ndu¨ru¨cu¨du¨r.” ifadelerine yer vermişti.

Bunun üzerine harekete geçen avukat Onur Cingil, Mehmet Görmez hakkında  ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler