El Bab'da art arda IŞİD saldırıları: İki şehit, 53 ölü ve çok sayıda yaralı var

El Bab yakınlarındaki Süsyan köyünde meydana gelen bombalı araç saldırısında 45 kişi öldü, 100'e yakın kişi yaralandı. Süsyan'da öğleden sonra saat 16.00'da ikinci bir saldırı daha meydan geldi. Bu saldırı da da 8 kişi yaşamını yitirdi. Öte yandan TSK tarafından yapılan açıklamada yine El Bab'ın Tarif yol kavşağı bölgesinde IŞİD terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu 2 Türk askerinin şehit olduğu 3 askerin de yaralandığı belirtildi.

Yayınlanma: 24.02.2017 - 11:08
Abone Ol google-news

<video:684022>



Suriye'nin El Bab kentinde evlerine dönmek için ikamet belgesi almak üzere güvenlik merkezinin önünde toplanan sivillerin arasına dalan bombalı araç patlatıldı. Aralarında Özgür Suriye Ordusu askerlerinin de bulunduğu 45 kişi yaşamını yitirdi.Yüze yakın yaralı hastanelere götürüldü. Saldırıda yaralanan, aralarında sivil ve ÖSO üyelerinin de bulunduğu 50'yi aşkın kişi Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan durumu ağır olanlar ilk müdahale sonrası ambulanslarla Gaziantep'e sevk edildi. Patlamanın şiddetiyle bazı cesetlerin kömürleştiği, tanınamaz halde olduğu kaydedildi. Hastane yetkilileri, ölü sayısının artmasından korktuklarını belirtti. 

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü de, Suriye'de El Bab yakınlarında IŞİD'e karşı mücadele veren Suriyeli muhaliflere bomba yüklü araçla bu sabah düzenlenen saldırı sonucunda en az 45 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu. 

Gözlem Örgütü, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının El Bab'ın kuzeybatısında muhalif mevzilerinin 7-8 kilometre gerisindeki Susyan'da ÖSO'ya ait askeri ve güvenlik merkezlerini hedef aldığını duyurdu.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğunluğunu sivillerin oluşturduğu bildirildi.



Saldırıyı henüz üstlenen olmamasına karşın terör örgütü IŞİD’in gerçekleştirmiş olmasından şüpheleniliyor.

Olayın meydana geldiği Susyan kasabası, ÖSO ve TSK'nin dün ele geçirdiği El Bâb'ın yaklaşık 7 kilometre uzağında bulunuyor.

İKİNCİ SALDIRI, 8 ÖLÜ

Suriye'nin terör örgütü IŞİD'den temizlenen El Bab kentine birkaç kilometre mesafedeki Susiyan Köyü'nde, sabah saatlerinde 41 kişinin öldüğü, 100'e yakın kişinin yaralandığı bomba yüklü saldırının ardından, saat 16.00 sıralarında ikinci bir saldırı daha oldu. Muhalifler ve sivillerin bulunduğu Susiyan Köyü bölgesindeki kontrol noktasında bomba yüklü araçla düzenlenen ikinci saldırıda 8 kişi öldü. Patlamada yaralanan çok sayıda kişi sınır hattına ulaştırıldıktan sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı.

EL BAB'DA TÜRK ASKERLERİNE MAYINLI SALDIRI: 2 ŞEHİT, 3 YARALI

Öte yandan El Bab'ın Tarif yol kavşağı bölgesinde IŞİD terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu 2 Türk asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

TSK'DEN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen olayda yaralanan askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Fırat Kalkanı harekatı kapsamında 24 Şubat 2017 tarihinde saat 12.00 sularında El Bab’ın hemen güneyindeki Tarif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu EYP/Mayın keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bizleri derin acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."
Fırat Kalkanı harekatı kapsamında bugüne kadar geçen 185 günlük süreçte şeit askerlerin sayısı 71'e yükseldi.

Başbakan'dan açıklama: 2 Şehit

Başbakan Binali Yıldırım'dan "El Bab girişinde askerlerimize intihar saldırısı var. 2 askerimiz şehit oldu. Bu şehrin her tarafı delik deşik, bombalar, silahlar var... Bunlarla ilgili temizlik harekatı yapılıyor. Buna benzer olayın olmaması için dikkatli davranılıyor ama bazen kontrol dışı durumlar olabiliyor.." açıklaması geldi.

Başbakan Yıldırım'dan 'af' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, IŞİD'den temizlenen El Bab'daki iki mahallenin daha kontrolünün TSK destekli ÖSO güçlerine geçtiği kaydedilmişti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da El Bab'ın tamamına yakınının kontrol altına alındığını açıklamıştı. 

El Bab'da bomba yüklü araçla saldırı... Yaralılar Kilis'e getiriliyor - VİDEO 

<video:684000>

 

TANKLARIMIZ GÜNDÜZ NEDEN İLERLEYEMİYOR?

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler