Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan saldırgan bu defa tutuklandı

Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan şüpheli Mehmet Ali Aligül itiraz üzerine tutuklandı.

Yayınlanma: 24.02.2017 - 14:22
Abone Ol google-news
<video:684283>

 


Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni yakan Mehmet Ali Aligül dün gözaltına alınmıştı. Mahkeme kundakçı Mehmet Ali Aligül'ü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık ifadesinde pişmanım diyen Aligül, çıkışta 'Korkum' yok dedi. Aligül'ün akşam saatlerinde hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Kundakçı, yakalanarak tekrar gözaltına alındı. Aligül bu sabah sevk edildiği Anadolu Adliyesi nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Savcı itiraz etti

Aligül adliyeden ayrılırken soruşturmayı yürüten savcı, mahkemeye itirazda bulundu ve şüphelinin tutuklanmasını istedi. Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini reddetti. Dosya, itirazın ardından üst mahkeme Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Bu gelişmelerin ardında şüpheli evine giderken yolda polisler tarafından tekrar gözaltına alındı. Adliyeye getirilen Aligül 1 saat hakimlik önünde bekledi. Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimi, savcılığın tutuklamaya yönelik yakalama talebini kabul etti. Mehmet Ali Aligül'ün bugün adliyeye getirilerek nöbetçi mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edildi.

Bu defa elini kolunu sallayarak çıkamadı

Müjdat Gezen Sanat Merkezini kundaklayan Mehmet Ali Aligül emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Önceki gün adliyeden elini kollunu sallayarak çıkan hatta basın açıklaması da yapan Aligül'ün ellerinin kelepçeli olarak getirilmesi de dikkat çekti. Mehmet Ali Aligül çıkarıldığı nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Bu karar kapsamında bir gün önce adliyeden elini kolunu sallayarak çıkan Aligül tutuklanarak cezaevnine gönderildi.

Pişmanım demişti

Adliyeden elini kolunu sallayarak ilk seferinde çıkan saldından itiraz üzerine tutuklandı. Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklamaktan gözaltına alınan Mehmet Ali Aligül, yakalandıktan sonra getirildiği Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde suçunu itiraf etmişti. Evli ve 4 çocuk babası olduğunu, servis şoförlüğü ve sigorta acenteliği yaptığını söyleyen Aligül, polisteki ifadesinde, 15 gün önce bir televizyon programına katılan Müjdat Gezen'in Abdülhamid'in torunu hakkındaki sözlerini beğenmediğini belirtip, "Onun hakkında ileri geri konuştu. Stüdyodan da gülüşme geliyordu. Kafama takıldı. Olayı bu nedenle gerçekleştirdim. Gece saat 23.00 sıralarında tek başıma evden çıktım. Evdekilere, biraz dolaşıp geleceğimi söyledim. Sonra bir benzin istasyonuna giderek pet şişeyle benzin aldım. Olay yerine geldim. Elimdeki benzini binanın dış cephesine döktükten sonra ateşe verdim. Bina boştu. Alevler etrafı sarınca evime döndüm. Yatıp uyudum. Pişmanım" dedi.

Aligül, polisteki işlemlerinin ardından dün adliyede savcıya da "Yaktığımdan dolayı pişmanım. Duygularıma yenik düştüm. İsteseydim binayı yakabilirdim. Binanın yalnızca yanındaki, sigara içilen kısmı yaktım. Abdülhamid'in torunu hakkındaki sözlerinden dolayı bu suçu işledim" dedi. Savcılık ifadenin ardından şüpheliyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli mahkemede de benzer ifade vererek pişman olduğunu söyledi. Mahkeme 'sabit ikametgah sahibi oluşu, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması' gerekçesiyle Aligül'ü serbest bıraktı.

'Kimseye pabuç bırakmam'

Adliye çıkışında cezaevine götürülürken basın mensuplarına konuşan Aligül, "Abdülhamit Han'ın torunuyum ben. Kimseye pabuç bırakmam. Olmasaydı iyiydi ama ve lakin benim dedelerime laf atacak kimse bir daha böyle bir şey yapmasın" diye konuştu.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kundaklanma anı kamerada: Benzin döküp ateşe verdi - VİDEO 

MSM'yi kundaklayan Aligül'den açıklama: Alkollü değildim, vatan duygularıyla yaptım- VİDEO

Kundaklanan Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde İzmir Marşı - VİDEO

Kemal Kılıçdaroğlu Müjdat Gezen'i aradı

Akit'e büyük tepki: Lağım ağızlılar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler