Halk otobüsüne binmek isteyen engelli çocuk ve babasını hakaret edip böyle kovdu!

Engelli çocuk ve babası, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kartı olmasına rağmen Bursa'da ücretsiz binmek istedikleri özel halk otobüsünde hakarete uğradı.

Yayınlanma: 26.02.2017 - 11:06
Abone Ol google-news

<video:685518>

Bursa'da özel bir halk otobüs şoförü, bakanlıktan verilen kart ile ücretsiz biniş hakkı olmasına rağmen engelli çocuk ve yanındaki refakatçısını hakaret ederek otobüsten kovdu. O anlar ise kameraya yansıdı.

Bilecik'te ikamet eden Ziya Beşkardeş, zihinsel engelli oğlunu sosyalleşmesi için Bursa'ya getirdi. Ataevler'de otobüse binmek isteyen engelli çocuk ve babası, şoförün hakaretine maruz kaldı. Halk otobüsü şoförü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği kartı tanımadığını, engelli çocuk ve babasını araca bindirmeyeceğini söyledi.

Yerinden kalkarak bağırmaya başlayan otobüs şoförü Beşkardeş ile yüzde 90 engelli oğlunu otobüsten zorla indirdi. Bu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Ziya Beşkardeş, "Engelli oğlum Bahadır'ı stres atması için zaman zaman gezdirmeye götürüyorum. Başka şehirlerde sıkıntı çıkmıyor. Bakanlığa ait seyahat kartımız olmasına rağmen Bursa'daki özel halk otobüs şoförlerinin bazıları bize problem çıkartıyor. Bunun yanında hakarete maruz kalıyoruz" dedi.

17 yaşındaki Ömer Bahadır ve babası Ziya Beşkardeş, daha sonra arkadan gelen bir özel halk otobüsüne binerek, kendilerine kibar davranan sürücüye teşekkür ettiler.

Ücretsiz toplu ulaşım hakkına sahip olan bazı emekli ve yaşlılar da özel halk otobüs şoförlerinin hakaretlerine maruz kaldıklarını belirterek, zaman zaman yetkili mercilere şikayetlerde bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler