Hasta tutuklu Sibel Çapraz’ın duruşması yarın görülecek

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılının Kasım ayında yaşanan çatışma sırasında kolundan vurulan ve hastanede tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınarak tutuklanan Hakkâri İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz'ın duruşması yarın görülecek.

Yayınlanma: 27.02.2017 - 22:06
Abone Ol google-news

Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve şu ana kadar 15 ameliyat geçiren Çapraz’ın ihtiyaç duyduğu acil ameliyata ve yeterli tıbbi bakıma erişimi engellendiğini dile getiren ağabeyi Necip Çapraz, Sibel Çapraz’ın yarın Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasına katılım için çağrı yaptı.

Uluslararası Af Örgütü Acil Eylem Grubu’nun, tahliyesi için kampanya başlattığı Çapraz’ın durumuna dikkat çeken ağabey Çapraz, "cezaevlerindeki baskıların OHAL ile birlikte arttığına" dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Sibel’in vurulmasını üstlenmeyen yetkililer yaralı bir halde gözaltına alarak cezaevine koydu. Bir tek Sibel değil yüzlerce hasta tutsak şu an aynı durumda. Bu zulmün derhal son bulması gerekiyor. Cezaevi koşulları ameliyat sonrasını kaldıramaz. Sibel’in kendine bakacak bir durumu yok. Cezaevindeki arkadaşları ona bakıyor."

"Bu hukuksuzluk sona ermeli artık"

Kardeşinin tutuklanması için gereken zeminin çok önceden hazırlandığını söyleyen Çapraz, “Yaraladıkları Sibel’i hukuksuz bir şekilde gözaltına alıp tutuklayanlar, bunun zeminini de hazırladı. Tutuklanması için gereken her şey önceden hazırlandı. Bu hukuksuzluk derhal sona ermeli artık yeter” diye konuştu.

Çapraz’ın 28 Şubat’ta Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davası için duyarlılık çağrısında bulunan ağabey Çapraz, “Avukat, aile ve kamuoyu olarak o gün orada olmalıyız yoksa Sibel’in yaşamı tehlikeye girer” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler