HDP Milletvekili Paylan, AİHM’e başvuracak

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Meclis'te Ermeni katliamıyla ilgili söylediği 'soykırım' ifadesinden dolayı 3 oturum ceza almıştı.Kararın iptali için başvurduğu Anayasa Mahkemesi'nden ret kararı almasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmaya karar verdi.

Yayınlanma: 01.03.2017 - 18:22
Abone Ol google-news

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Meclis'te Ermeni katliamı için kullandığı ‘soykırım’ ifadesi yüzünden verilen 3 oturum cezasının iptal istemini reddeden Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını (AİHM) taşıyacağını söyledi

T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, AYM’nin kararını talihsiz bir karar olarak değerlendiren Paylan, “Keşke ülkemin bir mahkemesi bunu çözmüş olsaydı; bu demokrasiye darbe vuran kararı ortadan kaldıran bir karar verselerdi öyle olmadı bu noktada AİHM’ gideceğiz” diye konuştu.

Mahkemenin başvuruyu esasa girerek değil şekil yönünden değerlendirdiğine dikkat çeken Paylan, Meclis Genel Kurulu’nun elinden aldığı ifade özgürlüğü hakkının AYM'nin koruyamadığını söyledi.

“Yürütme hata yapabilir bunu durduracak olan şey bağımsız mahkemelerdir. Ancak AYM’nin kararı talihsiz bir karar olmuştur. Bu noktada AİHM’e gideceğiz. Keşke ülkemin bir mahkemesi bunu çözmüş olsaydı bu demokrasiye darbe vuran kararı ortadan kaldıran bir karar verseydi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler