Fenerbahçe'den kritik galibiyet

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takım, Turkish Airlines Euroleague 24. hafta maçında Zalgiris Kaunas’a konuk oldu. Temsilcimiz, Zalgirio Arena’da oynanan mücadeleden 76-67 galip ayrıldı.

Yayınlanma: 02.03.2017 - 21:45
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague 24. Hafta maçında Zalgiris Kaunas’a konuk oldu. Temsilcimiz, ilk yarısını 31-30 geride tamamladığı mücadeleden 67-76 galip tamamladı. Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte 16. galibiyetini elde etti ve Play-off’ta saha avantajını elde etme yolunda çok önemli bir adım attı.

Fenerbahçe’de Kostas Sloukas ve Jan Vesely sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Sarı lacivertliler maça Ali Muhammed, James Nunnally, Nikola Kalinic, Anthony Bennett ve Ekpe Udoh beşiyle başladı.

Mücadeledeki ilk sayılarımız Bennett’ın üçlüğü ile gelirken, iki dakika 5-5 eşitlikle geçildi. Dış şutlarla etkili olan temsilcimize karşı hücum ribaundları ile oyuna tutunan ev sahibi ekip, 10-8 ile üstünlüğü yakaladı. Ekpe Udoh’un asistinde Ali Muhammed’in üçlüğü, TV molası öncesi sarı lacivertlileri 10-11 ile tekrar öne geçirdi. Fenerbahçe, üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle hücum etmeye devam ederken, rakibini savunmada durduramayınca son iki buçuk dakikaya 15-16 ile girildi. Antic’in üçlüğü, ilk çeyrekte 17-19 ile üstünlüğü Fenerbahçe'ye getirdi. İlk çeyrekte Obradovic’in öğrencileri, tam 5 üç sayı isabeti buldu.

İkinci çeyreğin başında Antic’in asistinde Udoh’un çember altı basketi geldi ve fark dört sayıya yükseldi. Bu bölümde Sarunas Jasikevicius, erken bir mola ile oyuna müdahale etti (17-21). Karşılıklı sayılarla geçilen bölümün ardından, çeyreğin son beş dakikasına 21-24 skor avantajımızla gidildi. Savunmada hatalar yapan Fenerbahçe, devreye 3:31 kala rakibine yakalandı (26-26). Kenardan gelen Datome’den skor katkısı alamayan ve top kayıpları yapan Fenerbahçe, soyunma odasına Udoh’un son saniye isabetine rağmen 31-30 geride gitti.

İlk yarıda Bogdanovic ve Nunnally üçer faule ulaştı. Yirmi dakika sonunda skor dağılımımız Bogdanovic 8, Udoh 8, A. Muhammed 5, Bennett 3, Nunnally 3, Antic 3 şeklinde oluştu.

Fenerbahçe’de ikinci yarıda ilk beşte Melih Mahmutoğlu da yer aldı. Kısır geçen ilk bölümde Kalinic’in sayılarıyla öne geçen Fenerbahçe’ye cevap, Lekavicius’un son saniye üçlüğüyle geldi (34-32). Kaptan Melih’in iki üçlüğüyle skorda tekrar üstünlüğü eline alan (36-38) Fenerbahçe, sertlik seviyesinin oldukça yukarıya çıktığı bu on dakikalık dilimde son 4 dakikaya 40-43 önde girdi. Melih’in bu çeyrekte bulduğu 4. üçlük, çeyrek sonuna 2:02 kala Zalgiris’e bir kez daha mola aldırdı (46-50). Savunmada da direncini arttıran Fenerbahçe, Udoh’un da skor üretmesiyle birlikte son on dakikaya 48-55’lik avantajla gitti.

Son çeyreğe ev sahibi takım, Pangos’un iki üçlüğüyle 6-0’lık seri ile girdi ve farkı bir dakika içerisinde 1 sayıya indirdi (54-55). Seriyi 8-0’a yükselten Zalgiris öne geçse de Luigi Datome’nin üç sayılık hücumu tekrar ekibimizi öne taşıdı (56-58). Üçüncü çeyrekte Melih’i yakalayan Fenerbahçe, bu çeyrekte de Datome’den skor katkısı alarak 56-61 ile farkı tekrar 5 sayıya yükseltti. Ali Muhammed’in üçlüğüyle farkı 8 sayıya çıkaran ekibimiz, Bogdan’ın turnikesiyle de bitime 4 dakika kala farkı 10 sayıya çıkardı (58-68). Kalan bölümde Pangos’un skor üretimiyle ev sahibi ekip mücadeleye tutunmaya gayret etse Fenerbahçe mücadeleden 67-76 galip ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon