İzmir’de seferberlik

‘İzmir’in Sandıkları’ oluşumu anayasa oylaması için her mahalleye 1 avukat, 7500 sandığın güvenliğini ise 10 bin gönüllüyle sağlayacak

Yayınlanma: 04.03.2017 - 20:59
Abone Ol google-news

Referandumda İzmir’deki yaklaşık bin okulda 7 bin 500 sandık kurulacak. Bu sandıkların güvenliğine, sayıma ve raporlamaya ilişkin doğması muhtemel olumsuzlukların takibi, denetlenmesi ve düzeltilmesini sağlamak için “İzmir’in Sandıkları” adıyla bir yurttaş inisiyatifi oluşturuldu. İzmir’in Sandıkları, oyların sağlıklı biçimde sayılması ve sonrasında sahip çıkılması için tüm İzmirlilere sandık başında bulunmaya ve gönüllü müşahit olmaya çağırdı. Oluşumun sözcüsü Onur Kılıç, hedeflerini “10 bin gönüllü, her mahalleye 1 avukat” biçiminde belirlediklerini söyledi.

Kılıç, oluşumun çalışma biçimine ilişkin şu bilgileri verdi: “Gönüllülük esasına dayalı olarak bina ya da sandık sorumlusu olarak görev alacağınız yer karşılıklı olarak kararlaştırılacak. Referandum gününe kadar düzenlenecek eğitim organizasyonları ilçe ve bina sorumluları aracılığıyla bildirilecek. Referandum günü de sandık başlarında görev, hak ve sorumluluklarımızın tam olarak bilincinde ve hazır bulunup referandum sürecinin her aşamasının sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler