‘Tek isteğim adil yargılama’

Miraz bebeğin annesi için yeniden yargılanma talep edildi.

Yayınlanma: 06.03.2017 - 22:24
Abone Ol google-news
7 aylık Miraz bebekle, cezaevine konulan Gülistan Diken Akbaba hakkında hükmü veren 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci’nin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu ortaya çıkmıştı. Üye hakimlerden Bülent Kınay, Hikmet Şen ve kovuşturma savcısı Yılmaz Kısta’nın aynı soruşturmadan tutuklu olduğu öğrenildi. Kararı veren TMK 10. Madde ile görevli Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi kapatıldığı için, Akbaba’nın avukatı Hatice Korkut dün İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak yeniden yargılanma talep etti.
 
‘Tek isteğim adil yargılama’
 
Baba Cengiz Zaza Akbaba 18 gündür çocuğundan ve eşinden ayrı kaldığını söyleyerek, “Ailem bu davanin hem mağduru, hem saniği hem de tutuklusudur. Eşimin dava dosyasında katıldığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri delil gösterilmiş . Bugün yeniden yargılanma talep ettik. Devlet yetkililerine sesleniyorum. Davaya bakan hakimler ve savcı tutuklu. Tek istediğim şey adil bir şekilde yeniden yargılanmanın yapılması” diye konuştu.
 
‘Eşim de, çocuğum da mağdur’
 
Mahkemenin verdiği kararın anneyle beraber, 7 aylık bir bebeğide mağdur ettiğini vurgulayan Akbaba, “Eşimin dosyasinda suç olabilecek hiç birşey yok. Kaçma şüphesi yok. Adresimiz yerimiz belli. FETÖ tutuklusu hakimlerin kararları ile bize, ‘Size ceza vereceğiz. Bu ülkeden gidin’ dediler. Ancak biz suçsuzluğumuza inandığımız için kaçmadık. FETÖ’nün yargıç ver savcıları kaçtı” dedi.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler