Çavuşoğlu: Hamburg'a gidiyorum, kimse engelleyemez

Hamburg'da konuşma yapacağı salonun sözleşmesi iptal edilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı ülkelerin temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Çavuşoğlu, "Ben bugün Hamburg'a gidiyorum. Bu akşam Hamburg'da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Kimse engelleyemez" dedi.

Yayınlanma: 07.03.2017 - 14:07
Abone Ol google-news

Ankara ile Berlin ilişkilerini geren etkinlik iptallerine bir yenisi daha eklenmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşması planlanan salona yasak geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Habertürk televizyonunda yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşma yapması beklenen etkinlik için izin verilmediğini anımsatıp, bulunan ikinci salon için de izin çıkmadığını söyledi.

İptalin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı.  Bugün Almanya'nın Hamburg kentine gideceğini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Avrupa'nın ortak değerlerinden, demokrasiden bahsediyoruz. Hatta bu konularda Türkiye'ye ahkam kesen ders vermeye çalışan ülkelerin 2. Dünya Savaşı öncesi dönemdeki politikalar uygulaması kabul edilebilir değil. Bugün Almanya'da benim bile yapacağım toplantıda, toplantı yerini sahibine önce polisin sonra istihbaratın ne kadar yetkili kişi varsa 'iptal et' diye baskı yapması kişinin kabul etmemesinden sonra da o iş yerinin ruhsatının iptal edilmesi kabul edilebilir değil. Bu insan hakları ile bağdaşmaz. O kişiyi de bu şekilde cezalandırarak Almanya'nın da bir yere varması mümkün değil. Sistematik bizi karanlık günlere götüren uygulamaları görüyoruz. Sistematik bir çalışma var. Dost bildiğimiz ülkelerin bu kadar açık taraf tutması kabul edilmez uygulamaları yapması utanılacak bir şey. Vatandaşlarımızla buluşmamıza kimse engel olamaz. Bu ırkçılığı durduramazsak, Avrupa ve dünya 2'nci Dünya Savaşı öncesine gidiyor. Ben bugün Hamburg'a gidiyorum. Vatandaşlarımızla buluşmamıza kimse engel olamaz. Hiçbir ülke ile ilişkilerimizin kötü olmasını istemeyiz. Bize karşı düşmanca tavırlar olduğu zaman gerekli karşılığı veririz altında kalmayız."

KONUŞMA YAPACAĞI YER BELLİ OLDU 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Hamburg programı kapsamında Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosluğu rezidansında konuşacağı belirtildi.

Almanya'dan yine iptal kararı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler