Erdoğan bu görüntüleri unuttu

Başbakan Erdoğan Afete Hazır Okul kampanyasının tanıtımı için yaptığı konuşmada 2012'de yaşanan sel felaketini unuttu.

Yayınlanma: 07.05.2014 - 18:13
Abone Ol google-news

Başbakanlık AFAD tarafından yürütülen Afete Hazır Türkiye Projesi Kapsamındaki Afete Hazır Okul kampanyasının tanıtımı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kampanyanın tanıtım toplantısına yaklaşık 2 bin öğrenci katıldı.

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde "Biz afetlere hazırlıklıyız. Siz binanızı çürük şekilde yaparsanız, bu binayı yıkan deprem değil, bizzat kendiniz olursunuz. Siz dere yatağına bina yaparsanız, bu binayı selin basması an meselesi olur." dedi. Ancak Erdoğan yaz ortasında Samsun’u vuran sağanak yağış sonrası 11 kişinin yaşamını yitirdiği felaketi unuttu. 2012 yılında meydana gelen felakette çocuklarını yitiren annenin feryadı yürekleri dağlamıştı. 

İşte Erdoğan'ın o konuşması;

Her attıkları adımda Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini unutmadan hareket ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Takdir-i ilahi karşısındaki acziyetimizi elbette biliyoruz. Önce devemizi sağlam şekilde bağlayacağız, ondan sonra tevekkül edeceğiz. Siz binanızı çürük şekilde yaparsanız, bu binayı yıkan deprem değil, bizzat kendiniz olursunuz. Siz dere yatağına bina yaparsanız, bu binayı selin basması an meselesi olur. Japonya'da 9 şiddetinde bir depremde neredeyse hiç can kaybı olmaz. Ülkemizde 6 şiddetindeki deprem can kaybına yol açabiliyor. Aradaki fark nedir Japonya'da binaların depreme göre inşa edilmesi, bizde buna dikkat edilmemiş olmasıdır. İmar planlarında, inşaatlara kadar her alanda deprem ve diğer afetlere uygun standartları belirledik ve uygulamaya koyduk diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler