Şortlu Ayşegül Terzi'ye saldıran Çakıroğlu hakkında zorla getirilme kararı

Otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için tekme atan ve çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edilen Abdullah Çakıroğlu, duruşmalara mazeret bildirmeden katılmadığı gerekçesiyle hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

Yayınlanma: 08.03.2017 - 11:33
Abone Ol google-news

<video:601491>

İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya sanık Çakıroğlu yine katılmadı. Ayşegül Terzi'nin bulunmadığı duruşmaya Terzi'nin annesi, babası ve kız kardeşi katıldı. Duruşmayı İzmir Baro Başkanlığı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri takip etti. Yargıç, duruşmada, saldırgan Çakıroğlu'nun avukatının duruşmadan bağışık tutulması talebini içeren dilekçe sunduğunu belirtti. Yargıç ayrıca Adli Tıp Kurumu'nun gözleminin bittiğini ancak raporun henüz ulaşmadığını söyledi.
 
 
"DURUŞMALARDAN KAÇIYOR"
 
Terzi'nin avukatı Birsen Baş Topaloğlu da, Çakıroğlu'nun bir önceki celseye de katılmadığını kaydederek, "Sanık duruşmalardan kaçmaktadır. Güvenlik tedbirini gerekçe göstererek vareste tutulma talebinde bulunmuştur. Önceki celselerde duruşmaya gelmediği takdirde tutuklanacağını ihbar etmiştiniz. Sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi. Çakıroğlu'nun avukatı Şemsi Dak da, "Müvekkilimin bir öncesi celse gözlem altına alınması kararlaştırıldı. İşlemin ne kadar süreceği belli olmadığından davetiye gönderilmemiştir. Davete icabet etmemesi mümkün değildir. Bir öncesi celsede de aynı tartışmalar yaşanmıştır. Tutuklama nedenleri yoktur, duruşmadan vareste tutulmasını talep ediyoruz" dedi. 
 
Mahkeme ara kararında, mağdur Ayşegül Terzi ve sanık Çakıroğlu hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan  raporlarının beklenmesine karar verdi. Çakıroğlu hakkındaki adli kontrolün devamına hükmeden mahkeme, bağışık tutulma talebini de ileri sürdüğü gerekçeler yerinde görülmediğinden reddetti.
 
Çakıroğlu'nun mazeret ileri sürmeyerek duruşmalara katılmadığını anımsatan mahkeme, zorla getirme kararı çıkararak, duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi.



Dava öncesi adliye bahçesinde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi çok sayıda kadın "8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların davasındayız", "Ayşegül'e atılan tekmenin hesabını soracağız" yazılı pankartlar açarak, "Kadın cinayetlerini durduracağız" ve "Asla yalnız yürümeyeceksin" şeklinde sloganlar attı.

"BUNDAN SONRA FAİLLERİN BUNLARI GERÇEKLEŞTİRMELERİ DAHA ZORDUR"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav kadınların zor günler geçirdiğini belirterek, "İşte bunu belgeleyen davalardan birinin kapısındayız şuanda. Kadınların sesi her gün kan dondurucu bir şekilde ölümle kesilmeye çalışıldı. Şiddet yükseldi, yaşam tarzımıza müdahaleler oldu. 8 Mart'ta yeni haklar kazanmak için iddialıyız. Bugün bu dava da bu açıdan önemlidir. Kadınların özgürlüklerine, yaşam tarzlarına saldırılara karşı olay vuku bulduğunda çok önemli bir tepkiyi yükseltti toplumumuz ve bu anlamda da geri adımlar attırdı. Şimdi biz yaşam tarzını çok daha cesaretle sahipleniyoruz. Ayşegül kardeşimizi çok yıpratan bir süreç yaşadık ama bundan sonra faillerin bunları gerçekleştirmeleri kesinlikle daha zordur" dedi.

"BÖYLE BİR GÜNDE EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK UMUDUYLA..."

Dava sonrası adliye bahçesinde konuşan Ayşegül Terzi'nin avukatlarından Bahar Ünlüer Öztürk ise, "3 Mayıs'ta sanık zorla getirilecek. 8 Mart, böyle bir günde emeklerimizin karşılığını almak umuduyla emeklerinizin kutlu olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. Dava bitiminde yapılan açıklamaya Terzi'nin babası Temel Terzi de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler