Almanya'da bir iptal daha: Çavuşoğlu'nun otel rezervasyonu iptal edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Nazi' benzetmesi ile ilişkilerin kopma noktasına geldiği Almanya'da yeni bir gelişme yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün akşam kalacağı otelin rezervasyonunun iptal edildiğini söyledi.

Yayınlanma: 08.03.2017 - 14:06
Abone Ol google-news

Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasının ardından AKP'li isimlerin Almanya'daki etkinliklerinin iptal edilmesi, iki ülke arasındaki ilişkileri kopma noktasına getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklamada "Nazi" benzetmesi yapmış, bu sözler Almanya'nın yoğun tepkilerine neden olmuştu.

Gerilim devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, bugün 1,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu Berlin'de Turizm Fuarı ITB'nin açılışında bir basın toplantısı düzenledi.

ÇAVUŞOĞLU'NUN OTEL REZERVASYONU İPTAL EDİLDİ

"İsterdik ki bu buluşma daha geniş bir salonda ve istediğimiz yerlerde gerçekleşsin. Maaalesef sistematik bir şekilde 3 düğün salonu ve bir otel yani 4 tane toplantı yapacağımız yer iptal edildi ve bunun sebebi de Alman yetkililerden bu otel ve yer sahiplerine olan baskı ve hatta tehdit. Bu bizim ilişkilerimize yakışan bir durum değildir" diyen Çavuşoğlu, "Biz bunun böyle olmasını da arzu etmezdik hatta Hamburg’da benim kalacağım otelin rezervasyonunu baskıyla iptal ettirdiler. Bu demokrasiye de sığmaz insan haklarına ve temel özgürlüklere de Avrupa standartlarına da uymaz çelişir. Bu ilk defa olmadı daha önce Almanya’da Bakanlarımızın da toplantıları değişik gerekçelerle iptal edildi. Esasen bu yeni karşılaştığımız bir durum" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler