İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü: 7 ölü

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı grubuna ait helikopter düştü. Büyükçekmece'deki helikopter kazasında 7 kişi öldü. Büyükçekmece'de düşen helikopterde 2 pilot, 4 yabancı ve 1 Türk yolcunun bulunduğu kaydedildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans gönderildi. Kaza nedeniyle D100 karayolu trafiğe kapandı.

Yayınlanma: 10.03.2017 - 11:30
Abone Ol google-news

<video:695692>

Büyükçekmece'de helikopter kazası... İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece'de saat 11.21'de düştü. Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopterde 7 kişi bulunuyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, düşen helikopterde bulunan 7 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Büyükçekmece'de helikopteri düşme anı kamerada - VİDEO

Kaptan Pilotunun Alaaddin Nacar olduğu öğrenilen helikopterde 2 pilot, 4 Rus yolcu ve 1 Türk yolcunun bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle D-100 çift yönlü trafiğe kapandı. Kaza yerine itfaiye ve ambulans gönderildi. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düşmüş olabileceği belirtiliyor. Trafiğe kapatılan D100 karayolu akşam saatlerinde tekrar ulaşıma açıldı.

KADİR TOPBAŞ: 7 KİŞİ ÖLDÜ

Eyüp ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış, temel atma ve tanıtım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, helikopter kazasında 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Ailelerine ve bağlı oldukları firmalara başsağlığı diliyorum” dedi. 

Yaşamını yitirenler

Kaptan Pilot Alattin Nacar

Kaptan Pilot Ahmet Bulut

ECZACIBAŞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Helikopterin sahibi Eczacıbaşı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı kazaya ilişkin açıklama yaptı. Bülent Eczacıbaşı şunları söyledi:

- Ayrıntılar hakkında bir fikrimiz yok. Kaza neden ortaya çıktı şuan bilmiyoruz. Helikopterde bir yöneticimiz vardı. Ayrıca Rus müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle kendilerini davet etmiştik.

Bülent Eczacıbaşı'dan düşen helikopterle ilgili açıklama - VİDEO

KUĞU HAVACILIK AÇIKLAMA YAPTI

Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı, İstanbul Büyükçekmece'deki helikopter kazasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterimiz İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20'de kalkış yapmıştır. Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan."

Açıklamada ayrıca, "Yaşanan elim olaya ilişkin inceleme ve araştırmalar devam etmekte olup yeni bilgilere ulaşıldıkça kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir" denildi.

Düşen helikopterin pilotunun telsizine gelen son sözler


Düşen helikopterdeki patlama kamerada - VİDEO

<video:695460>

GÖRGÜ TANIĞI OLAY ANINI ANLATTI

Görgü tanığı Ferhat Karatekin olay anını CNN Türk canlı yayında anlattı. Karatekin "Bu helikopter kuleye çarptıktan sonra yere düştü. E-5'in hemen yanına düştü. Tüyap fuar alanı var. Şuan E-5 kapatıldı. Uçağın paçaları yola doğru savruldu" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, olumsuz hava koşullarına dikkat çekerek, "Bize uçak düştüğü söylendi. Gittiğimizde helikopterin düştüğünü gördük. Yol şu anda çift taraflı trafiğe kapalı. 15 dakika öncesine kadar görüş mesafemiz sıfırdı. Helikopter direğe mi, yere mi, kuleye mi çarptı? Burası yüksek bir yer bilmiyoruz" dedi. 

Akgün, "alandan 7 kişi olarak kalktıkları bilgisi geldi. Ama şu anda bizim önümüzde 5 ceset var" diye konuştu.

"ECZACIBAŞI'NA AİT HELİKOPTER. İÇERİSİNDE 5 KİŞİ VARDI. 5'İ, DE MAALESEF HAYATINI KAYBETTİ"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, şöyle devam etti:

"Şimdi doğrulandı. Eczacıbaşı'na ait helikopter. İçerisinde 5 kişi vardı. 5'i, de maalesef hayatını kaybetti. 4-5 parça şu anda helikopter. Özel helikopter. Atatürk Havalimanı'ndan kalkıyor bu istikamette giderken TÜYAP'ı geçtikten sonra Büyükçekmece tepesinde bu noktaya düşüyor. Ölü sayısı 5. Eczacıbaşı bize de ölü sayısını 7 olarak açıkladığını bize de söyledi ama, 7'de olabilir. Bizim bulduğumuz 5 tane. Ama kask sayısının 7 olduğunu söylüyorlar. Helikopter paramparça. Helikopterden sağ kurtulanın şu an için mümkün olmadığı görülüyor. Alandan 7 kişi olarak kalktıkları bilgisi geldi. Ama şu anda bizim önümüzde 5 ceset var."

"NASIL BÖYLE BİR HAVADA HELİKOPTERE UÇUŞ YAPTIRILIR?" 

Hasan Akgün, "Büyükçekmece'de, 1 metre sonrası görünmüyordu. Uçuşu yapanların takdiridir. Ben bilemem. Nasıl böyle bir havada helikoptere uçuş yaptırılır? Zor bir iş" dedi.

Büyükçekmece'de helikopter düştü... Görgü tanığı: Alev topu gibiydi

BOZÜYÜK'E TOPLANTIYA GİDİYORLARDI

İstanbul'da düşen Eczacıbaşı Grubu'na ait Sikorsky S-76 tipi helikopter, Bilecik'in Bozüyük İlçesi'ne gidiyordu. Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.

Bozüyük'teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00'da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul'dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi.

Helikopter kazası Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri'nde büyük üzüntüyle karşılandı.

Büyükçekmece'de helikopter kazasından ilk görüntüler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler