Almanya’ya faturayı hâkim kesti

TGS Adana Şube Başkanı Büyükkaya’nın da aralarında bulunduğu gazetecilerin yargılandığı FETÖ davası Adana’da başladı. Mahkeme başkanı açık davayı izleme talebinde bulunan uluslararası temsilcilerin talebini, “ülkemize yönelik propaganda hakkı engellendiği için” geri çevirdi. İtiraz üzerine yabancı temsilciler duruşmayı ancak 30 dakika izleyebildi.

Yayınlanma: 11.03.2017 - 06:14
Abone Ol google-news

Aralarında Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya’nın da olduğu 13 gazeteci ve yerel basın kurumu yöneticisinin yargılandığı FETÖ davası, dün Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Davayı izlemek için Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Oliver Money-Kyrle ve Avrupa Gazeteciler Temsilcisi Mehmet Köksal ile birlikte TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ile İstanbul, Ankara ve İzmir şube başkanları Adana’ya geldi. Ancak heyet önce adliyeye alınmadı.

İtirazlar üzerine mahkeme heyeti sadece TGS yöneticilerine izin verdi. Mahkeme başkanı Nurullah Bodur, uluslararası sendikacıların duruşmayı izleme taleplerinin reddetti. Bodur, “Ülkemize yönelik propaganda hakkını engelledikleri için yabancı basın temsilcilerinin alınmaması kararı aldık. Ama biz söz hakkı vermeyen Ortadoğu ülkeleri gibi değiliz. Yarım saat izleyebilirler” dedi. Uluslararası sendika temsilcilerinin gazeteci değil sendikacı olduğunun iletilmesi üzerine Bodur, “Bir de gözlemci mi gelecekler. Giremezler” dedi. İtirazlar üzerine içeri alınan Money-Kyrle ve Köksal yarım saat sonra şeker yedikleri gerekçesiyle salondan çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler