BBP'nin kalesinden çok sert 'Evet' tepkisi

Düzce'nin Çilimli İlçesi'nde BBP İlçe Başkanı Haşim Saray referandumdaki 'Evet' kararı nedeniyle görevinden ve partisinden istifa ettiğini açıkladı. BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut ise genel merkezleri tarafından alınan 'Evet' kararına tepki göstererek, "Genel merkezin vebaline ortak olmayacağız" dedi. Denizli'de Buldan İlçe Başkanı Mehmet Gonca da genel merkezinin 'evet' kararına uymadıklarını belirterek, 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

Yayınlanma: 11.03.2017 - 11:17
Abone Ol google-news

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 16 Nisan'da yapılacak refarandumda partisinin 'Evet' oyu kullanacağını açıklaması Sivas'ta tepkiyle karşılandı. Sivas'taki parti binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Uğur Bulut, şöyle konuştu:

"Hayır' oyu verecekler de, 'Evet' oyu verecekler de bizimdir. Yıllar boyu aynı çilelere ram olup (boyun eğip), aynı sıkıntıları hep birlikte çekmişlerdir. Partimizin içine fitne sokulmaya çalışılıyor, biz bu fitneye asla ve asla müsade etmeyeceğiz. Son günlerde 'evet-hayır' ekseninde yapılan tartışmalar bizleri ziyadesiyle üzmüş ve yıpratmıştır. Bizler partimize her daim sahip çıkacağız. Gün, partimizin birlik günüdür. Gün, partimize sahip çıkma günüdür. Ancak genel başkanın aldığı kararı taşımayacağımız ortadadır. Sivas teşkilatları olarak genel merkezin vebaline ortak olmayacağız. Orucunu bozanlar kefaretini kendi ödemeli, bizleri bu kefarete ortak etmemeli. Çünkü biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun yetimleriyiz. BBP Sivas İl Teşkilatları olarak bundan böyle hiçbir polemiğin içerisine girmeyeceğiz."

BBP'DE 'EVET' İSTİFASI 

Düzce'nin Çilimli İlçesi'nde BBP İlçe Başkanı Haşim Saray da görevinden ve partisinden istifa ettiğini açıkladı. BBP Çilimli İlçe Başkanı Haşim Saray, yaptığı açıklamada, "Sayın genel başkanımız Mustafa Destici’nin referandum kararında 'evet' diyeceğini açıklamasından dolayı dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmeyeceğimden, gördüğüm lüzum üzerine Çilimli İlçe Başkanlığı'ndan ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım" dedi.

"BU KARARA UYMAYACAĞIZ" 

BBP Genel Başkan Mustafa Destici'nin açıklamasında referandumda 'evet' oyu vereceklerini duyurması üzerine, BBP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Gonca açıklama yaptı. Gonca, "Taban ne derse ben onu yaparım' diyen BBP Genel Başkanı, tabanın sesine kulaklarını tıkayarak referandum kararını 'Evet' olarak açıklamıştır. BBP genel başkanı ve genel merkezin aldıkları bu karar kendilerini bağlar. Bu karara uymayacağımız ve BBP Buldan İlçe Teşkilatı olarak referandum kararımızın hayır olduğu tüm kamuoyuna duyurulur" dedi.

BBP'de 'evet' itirazı: 'Partinin yüzde 98'i hayır diyor'

Mustafa Destici'nin referandum kararı partiyi karıştırdı: Parti içinden 'ihanet' suçlaması

'Evet' kararı BBP'yi böldü: Ökkeş Şendiller'den Mustafa Destici'ye tepki

'Evet' açıklaması öncesi medyaya tepki: BBP Genel Başkanı Mustafa Destici mikrofonu indirdi



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler