İddianameye göre Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundakçısı suçu tahrik altında işlemiş

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin (MSM) kundaklanmasıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede Mehmet Ali Aligül'ün suçu tahrik altında işlediği belirtildi.

Yayınlanma: 11.03.2017 - 13:39
Abone Ol google-news

<video:680026>

 

 

 

 

 

 

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi'ne giderek benzin şişesindeki benzini, binanın öğrenci giriş kısmına dökerek yangın çıkardığı bilgisi verildi.

İddianamede sanığın ifadesine de yer verildi. İddianamede, Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil’e telefonla bağlandı ve padişah torunlarından Nilhan Osmanoğlu için ‘Sultan multan bilmem, o karıyı bana gönder, çok hoşuma gitti ya...’ şeklinde ifadeler kullandı. Bu sözlere kızan Aligül, sanat merkezine giderek yangın çıkardı. Gezen’in söz konusu konuşmasının kayıtlarını izleyen savcılık, Gezen’in sarfettiği sözlerin söz konusu padişahı sevenler kişilerde tahrik oluşturacak nitelikte sözler olduğunu belirterek, suçun tahrik altında işlendiğini vurguladı.

İddianamede, şüphelinin 'yakıcı ve yanıcı madde kullanarak yakmak suretiyle mala zarar verme' suçunu işlediği gerekçesiyle 8 aydan 6 yıla, aynı eylemle 'yangın çıkarmak suretiyle genel güvenliği kasten tehlikeye sokma' suçunu da işlediği gerekçesiyle 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamenin gönderildiği Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesi halinde şüphelinin yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

MSM'yi kundaklayan Aligül: Abdülhamit Han'ın torunuyum ben

MSM'yi kundaklayan Aligül'den açıklama: Alkollü değildim, vatan duygularıyla yaptım


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler