Yarası yaşından büyük...

Gezi Direnişi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 3. yıldönümünde mezarı başında gözyaşları ve annesinin ağıtlarıyla anıldı.

Yayınlanma: 11.03.2017 - 21:13
Abone Ol google-news

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 11 Mart 2014 günü yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 3. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Feriköy Mezarlığı’nda gerçekleşen anmaya CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, HDP Milletvekili Garo Paylan, TMOBB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Komisyonu Sekreteri Mücella Yapıcı, Sosyal Haklar Derneği üyesi Avukat Can Atalay, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay, Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği ve Berkin Elvan’ın ailesi, akrabaları katıldı. Anma töreni saygı duruşuyla başladı. Mezarın üstüne, ‘Gökyüzü çizilmiş resimlere benzerdik. Rüzgârın peşine takılan bir nefes gibiydik’ notu bırakıldı. Anne Gülsüm Elvan oğlunun mezarı başında gözyaşlarına boğuldu. Gülsüm Elvan, “Yavrum daha küçücüktü. Ben seni böyle mi görecektim. Yarın ben seni sınava götürecektim Berkinim. Küçüğüm. Yarası yaşından büyük Berkinim. Arkadaşların yarın sınava girecek, kalk annem. Dayanamıyorum. Arkadaşların Okmeydanı sokaklarında geziyor sen yoksun. Kalk annem, kalk ben dayanamıyorum” diyerek ağladı.

6 Nisan’da Çağlayan’a

Baba Sami Elvan ise Türkiye’nin karanlık günlerden geçtiğini belirterek , “Berkin’in haince katledilmesinin hesabını sormak sadece canımız oğlumuzun anısına sahip çıkmak için değil, en alttakinden en üstekine ‘emri ben verdim’ diyen tüm katillerden hesap sorma mücadelesi bu zifiri karanlıktan çıkış için önemlidir. 6 Nisan 2017’de davamızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Tetiği çeken ve çektirene hesap sormak için Çağlayan’a bekliyoruz” diye konuştu. TMOBB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Komisyonu Sekreteri Mücella Yapıcı da, “Adalet talebimiz var. Bu iş burada bitmedi. Sorulacak hesabımız var. Çığlık çığlığa adalet istiyoruz. Berkin’in ölmediğini biliyoruz, onun gözleri gibi güzel yarınlar kuracağız” ifadelerini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler