Yine 'iyi hal' ayıbı... Kızlarını taciz eden babaya indirim

Kızlarını taciz eden babanın duruşmadaki tavırları indirim sebebi oldu.

Yayınlanma: 13.03.2017 - 21:17
Abone Ol google-news

Baba M.A., kızları M.A., M.A. ve Ö.H.A.’yı uzun yıllardır taciz ettiği gerekçesiyle Şubat 2016’da tutuklandı. İddianamede kızlarını istismar ettiği iddiasıyla 45 yıla kadar hapsi istendi. M.A. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmada, istismar suçlamalarını kabul etmedi. Eşinden boşandığı için çocukların velayetinin kendisine verildiğini söyleyerek “Bir keresinde kızımın göğsüne elim çarptı ve ağladı. Hepimiz sofra başındaydık annesi de vardı” dedi.

Savunmaları kaçamak

Mahkeme, kızların babaları hakkında gerçeğe aykırı ithamda bulunmalarını gerektirecek bir nedenlerinin bulunmadığını, beyanlarının birbiriyle tutarlı olduğunu belirtti.

Heyet, sanık M.A’nın savunmalarının kaçamak olduğunu, iddiaları kısmen doğruladığını ancak bu eylemleri şaka ya da kaza gibi gösterdiğini, bir babanın kızlarına cinsel içerikli şakalar yapmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığını kaydetti.

Savunmaya itibar etmeyen heyet, M.A’yı önce 3 kızını istismar ettiği gerekçesiyle üst sınırdan 45 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet ardından M.A’nın duruşmadaki davranışlarını lehine takdiri indirim sebebi saydı. Cezayı 37.5 yıla indirdi. Çocukların avukatı Dilara Sevimli, takdir indirimi nedeniyle karara itiraz etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler