Zafer Çağlayan'ın Meclis'te salladığı saat faturası da sahte çıktı

Zafer Çağlayan’ın, Sarraf’dan rüşvet olarak aldığı belirtilen 700 bin liralık saatle ilgili ‘Parasını ben ödedim’ diyerek salladığı faturanın da sahte olduğu ortaya çıktı. Firma yetkilisi, belge için ‘garip, komik’ anlamında ‘Das ist komisch’ dedi.

Yayınlanma: 09.05.2014 - 09:46
Abone Ol google-news

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yolsuzluk fezlekesine karşı kendisini savunurken kürsüden salladığı 700 bin liralık saat faturasının da sahte olduğu ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Patek Philippe firması yetkilisi Bernard Ruf, Çağlayan’ın “Saatin parasını ödedim” iddiasıyla elinde salladığı ve üzerinde saat firmasının isminin geçtiği belgenin kendilerine ait olmadığını açıkladı. Aydınlık gazetesi Çağlayan'ın elindeki belgeyi e-posta yoluyla firmaya gönderdi. E-postaya yanıt veren şirket yetkilisi, söz konusu belge için Türkçe “garip, komik” anlamına gelen “Das ist komisch” yorumunu yaptı. Ruf, Çağlayan’ın gösterdiği belgedeki fatura numaralandırma sisteminin şirketlerinde kesinlikle kullanılmadığını söyledi.

ZAFER ÇAĞLAYAN'IN SAATİ İLE İLGİLİ YENİ TAPE ORTAYA ÇIKTI! İŞTE RIZA SARRAF'IN 'BEN ÖDEDİM' DEDİĞİ KONUŞMASI

KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

TBMM'ye gelen yolsuzluk önergeleri görüşmesinde konuşan Çağlayan iddialar için, "Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor" ifadelerini kullanmış, "Ben bu saati internette görüp beğendim. Sipariş etmek için firmanın Türkiye distribütörlüğünü aradım. Saatin sadece İsviçre'de olduğunu söyledi. Bunun üzerine İsviçre'deki merkezini aradım. Türkiye'de bakan olduğumu söyleyip, sipariş etmek istediğimi söyledim. Kargoyla gönderilmesini istedim. Onlar da o şekilde satış yapamayacaklarını belirttiler. Firmadan, daha sonra tekrar beni arayıp, satış yapabileceklerini bildirdiler. Bunun üzerine satış için ne kadar iskonto yapabileceklerini sordum. Yüzde 3 iskonto yapabileceklerini, yüzde 8 de vergi iadesi alabileceğimi ifade ettiler" sözleriyle kendini savunmuştu.

ZAFER ÇAĞLAYAN'IN SAATİ TÜRKİYE'YE BÖYLE GETİRİLDİ:
İŞTE FOTOĞRAFLARLA O ANLAR...

SAAT FİRMASI ÇAĞLAYAN'I YALANLAMIŞTI

Çağlayan'ın bu açıklamalarının ardından bir açıklama da saatin satın alındığı Patek Philippe firmasından gelmişti. Cenevre merkezli firmadan yapılan açıklamada, "Garanti belgesi, kişiye özel değil saate özeldir. Garanti belgesinde sadece saatte kaç taş var, kaç karatlık altın, seri numarası, üretim tarihi ve garanti süresi yazılır" ifadelerine yer verilmiş, "Özel bir saat ürettiğimiz zaman bunu müşterilerimize elektronik postayla bildiririz" denilmişti.

ZAFER ÇAĞLAYAN O SAATİ FABRİKADA BEĞENMİŞ

'700 bin liralık saat rüşveti' iddiası hâlâ Türkiye'nin gündemindeki yerini korurken, Zafer Çağlayan'ın söz konusu saatin üretildiği fabrikayı ziyaret ettiği ortaya çıktı. Meclis kürsüsünden "Saati internette görüp beğendiğini" iddia eden Çağlayan, Aralık 2011'de İsviçreli saat üreticisinin fabrikasını ziyaret etmiş, ardından da "Türkiye'nin saat markası olmasını kafaya takmış durumdayım" açıklamasını yapmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler