FETÖ sanığı öğretmen: Şefkat tokadı ile tehdit edildim

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan öğretmen Hasan Ünal, FETÖ’den ayrılmak istediğinde ''Şefkat tokadı yersin'' diye tehdit edildiğini söyledi.

Yayınlanma: 16.03.2017 - 17:21
Abone Ol google-news


Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu bulunan 15 yıllık öğretmen Hasan Ünal, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti. ByLock kullanmak ve Aktif Eğitim Sen'e üye olmakla suçlanan Ünal, savunmasında şunları söyledi:


''Bana isminin Tuncay olduğunu söyleyen ancak gerçek adının Tuncer olduğunu öğrendiğim ve adını Abdullah olarak bildiğim fakat mahkemede Ahmet olduğu anlaşılan 2 öğretmen arkadaş, 'bizler Kuran okur, sohbet ederiz' dediler. Benim de yanımda telefonuma ByLock programı yüklediler. İlk olarak Abdullah olarak tanıdığım kişiyle irtibata geçtik. ByLock 2015'e kadar telefonumda kurulu kaldı. Toplantı yerlerini bildiriyorlardı. Eşimin telefonuna ByLock’u ben yükledim. Birbirimize attığımız dini bilgilerden yararlanmasını istemiştim. Görüştüğüm okul müdür yardımcısı Erdal Ç. isimli bir kişi daha vardı. Örgüt üyesi olarak tutuklandıktan sonra olayın anlaşılması için babamı kendisini bana Tuncay ve Abdullah olarak tanıtan kişilerin evine gönderdim. Babam evlerine gittiğinde bu kişiler yoktu, ancak daha sonra bu kişiler konuşulmaması için babama para teklif ettiler. Babam da bu kişileri evden kovmuş. Tuncer’in himmet baskısı yapması nedeniyle 90 bin TL borçlandım. 2015 yılında örgütten ayrılmak istediğimi söylediğimde ise beni 'Şefkat tokadı yersin' diyerek korkuttular.''


Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısının talebi doğrultusunda sanığın anlattıklarının etkin pişmanlık hükümleri kapsamında kalıp kalmadığının tespit edilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar vererek, Hüseyin Ünal’ı tahliye etti ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler