İBB’nin kapıları kadınlara kapalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerde kadın yöneticilerin azlığına dikkat çeken CHP’li Hacıalioğlu meclise çağrıda bulunarak bu sayının yüzde 50'lere çıkması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 17.03.2017 - 22:50
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı 168 birimin sadece 11’ini kadınlar yönetiyor. Şirketlerde hiç kadın yönetici yok. CHP’li Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, meclise çağrıda bulanarak, kadın yönetici oranının yüzde 50 olması gerektiğini söyledi. İBB Meclisi’nin bir haftalık mart ayı oturumları dün sonra erdi.

CHP’li Meclis üyesi Hacıalioğlu, Pazartesi günkü ilk oturumda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe atıf yaparak, İBB’ye bağlı müdürlükler ve şirketlerdeki yöneticilere dair istatiksel veriler paylaştı. İBB’ye bağlı toplam 168 birim bulunuyor. Bu birimlerde 11 kadın yönetici var. Kadınların yönettiği birimler arasında İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Baş
kanlığı, Engelliler Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü yer alıyor. İBB’ye ait şirketlerin hepsini ise erkekler yönetiyor.

Adalar örnek olsun

İstanbul’daki 39 ilçe belediyesinde de durum çok farklı değil. Adalar Belediyesi yüzde 63.64 ile en yüksek kadın yönetici oranına sahip. İlçede 11 müdürlükten 7’sini kadın, 4’ünü erkek yönetiyor. Kadıköy Belediyesi ise yüzde 55,17 ile ikinci sırada. Kadıköy’deki 29 müdürlükten 16’sında kadın yönetici var. Listenin sonunda ise Arnavutköy ve Sultanbeyli belediyeleri yer alıyor. Arnavutköy Belediyesi’nde 23 müdürlüğü de erkekler yönetiyor. Sultanbeyli’de de 21 müdürlüğün tamamında erkekler var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler