Ali İsmail 23 yaşında

Gezi direnişinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz 23 yaşında.

Yayınlanma: 18.03.2017 - 23:45
Abone Ol google-news

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te polisler ve eli sopalı siviller tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. Dün Ali İsmail’in doğum günüydü. Yaşasa 23 yaşında olacaktı ve okulu bitirerek öğretmenliğe başlayacaktı. Vicdanlar, “Vurmayın öldüm” diyen Ali İsmail’e atılan son tekmeyi hiç unutmadı. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla oğlunun doğum gününü kutladı. Anne Emel Korkmaz , “Oğlum iyi ki doğdun, iyi ki seni doğurmuşum. İyi ki benim evladımsın, seni çok özledim. Doğum günün kutlu olsun” dedi.

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz da, Ali İsmail’in doğum günlerinden birinde çekilen eski bir fotoğrafını paylaşarak üzerine “İyi ki doğdun kardeşim! Senin abin olmak gururdur bana” diye yazdı. Ali İsmail’in hiç göremediği, ölümünden 4 ay sonra doğan 3 yaşındaki yeğeni Ali Yusuf da babası Gürkan Korkmaz’ın paylaştığı videoda “Ali İsmail amca iyi ki doğdun. Doğum günün kutlu olsun” mesajını paylaştı. Ali İsmail’in yarım kalan hayallerini yaşatmak için ailesi tarafından Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından Ali İsmail’in doğum gününde etkinlikler düzenlendi.

Hatay’ın Samandağ ilçesindeki etkinliklerde Samandağ Belediyesi Deniz Hızır Alanı, Defne Gençlik Merkezi ve Ekici’de bulunan Ali İsmail’in evinin önünde atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirildi. Ebru, drama, kukla ve kil işleri atölyelerinde, gönüllü eğitmenler çocuklarla buluştu. Samandağ Yeni Çarşı Salonu’ndaki Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi’ne şarkıcı Aylin Aslım ile oyuncular Fırat Tanış ve Teoman Kumbaracıbaşı katıldı. Bu yıl “özgürlük” temasıyla illüstrasyon alanında verilen Ali İsmail Korkmaz Ödülü de sahibini buldu. ALİ- KEV İletişim ve Kaynak Geliştirme Direktörü Hazal Yaşacan, bugün de devam edecek etkinlik kapsamında çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Sanatçılar unutmadı

Sanatçılar Ali İsmail’in doğum gününü yayımladıkları videolarla kutladı. ALİKEV’in sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolarda sanatçı İlkay Akkaya, “Sevgili Ali İsmail, senin kısacık ömrüne ne büyük güzellikler sığdırdığını maalesef sen buradan gittikten sonra öğrendik. Ama seni tanıdığımız zaman söyleyebileceğimiz tek şey şu; ya doğmasaydın? İyi ki doğdun” dedi. Sanatçı Ceylan Ertem, “Ali, güzelliğin güzel insan olmanın muhteşemliğini bir ilham olarak bu dünyaya vermişsin” dedi. Gazeteci Banu Güven, “Daha nice yaşlarını kutlayacağız, sen ölümsüzsün Ali İsmail. Senin ne zaman bir resmini görsem şunu düşünüyorum; yüzünden yansıyan ışık ne kadar güçlü, kalbin ne kadar iyi. Bize düşen bütün bunları senden sonra gelenlere yansıtmak” dedi. 16 Nisan referandumunda “hayır” diyeceğini açıklamasının ardından Kanal D’deki işine son verilen gazeteci İrfan Değirmenci de, “Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerindeki özgür dünyayı elbet kuracağız” diye konuştu. Tiyatro sanatçısı Mehmet Esen, Ali’nin doğum gününü Turgut Uyar’ın “Hiç unutmam, hiç unutmam, hiç unutmayın, insan nasıl direnir başka” dizelerini okuyarak kutladı. Sanatçı Haluk Levent, Ali için bir şarkı söyledi ve “Senin yaşın bizim için hep 19” dedi. Sanatçılar Sarp Akkaya, Nejat Yavaşoğulları, Mert Fırat, Feryal Öney, Jehan Barbur da Ali İsmail için doğum günü mesajı yayımladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler