FETÖ'nün tabana mesajı: 15 Temmuz ne ki daha neler göreceksiniz

Bursa’da gözaltına alınan FETÖ mensuplarının tabandaki üyelerine moral vermek için, "15 Temmuz ne ki, daha neler göreceksiniz" dediği öne sürüldü.

Yayınlanma: 20.03.2017 - 11:29
Abone Ol google-news


FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’na yapılan operasyonla gözaltına alınan ve bir çoğunun FETÖ Terör Örgütünün hücre yapılanması içerisinde birbirinden farklı gruplar içerisinde abi ve ablalık yaptıkları öne sürülen 33 kişiden 20’si adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan abi konumundaki şahısların üzerinden çıkan F.Gülen ibareli kol saatlerinin Amerika’daki üst düzey Fetöcüler tarafından örgüte finans ve şakirt kazandırma karşılığında Türkiye’deki abilere hediye olarak gönderdikleri belirlendi. Gözaltına alınan kişilerin 15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışmanın ardından çevrelerindeki kişilere "Daha bu ne ki neler göreceksiniz" dedikleri öne sürüldü. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarda Mücadele Şube ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile kapatılan (Slim A.Ş.) Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’na, Bursa ve İstanbul’da geçen perşembe günü operasyon düzenledi. FETÖ /PDY Terör Örgütüne üye olmak ve mali destek sağlamak suçlarından aranan 33 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yapılan çalışmalarda; bir çoğunun örgütün hücre yapılanması içinde, birbirinden farklı grupların abi ve ablası pozisyonunda oldukları, bir şüphelinin Zabıt Katiplerinin abisi, diğer bir şüphelinin ise Işıklar Askeri Lisesine girecek öğrencilerin seçimini yaptığı, bazılarının da çevrelerinde, 15 Temmuz Darbe Girişimini kast ederek “Bu ne ki daha neler göreceksiniz” ve bunun gibi beyanlarda bulundukları, bir çoğunun örgüt içerisinde atamaya tabi personel oldukları ve örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatı ile Bank Asya’yı kurtarmak için para yatırdıkları, tamamının örgütün kriptolu haberleşme aracı BYLOCK programını kullandıkları belirlendi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERDEN TÜRKİYE’DEKİ ABİLERE KOL SAATİ
Yapılan operasyonda gözaltına alınan abilerin bir çoğunun kolunda F.Gülen ibaresi bulunan kol saatinin bulunması dikkat çekti. Saat ile ilgili yapılan araştırmalarda ise, Amerika’da bulunan yüksek derecedeki örgüt üyelerinin, Türkiye’deki abi statüsündeki şahıslara örgüt adına yaptığı eleman ve maddi kaynak temini karşılığında ödül olarak gönderildiği belirtildi.

ABLALARA KITMİR KOLYESİ
Gözaltına alınan örgütün hücre yapılanması içerisinde değişik bölgelerde ablalık yaptıkları belirlenen 13 kadının üzerinden ise örgüt nişanı olarak bilinen Kitmir dualı kolye ele geçirildi.
Ele geçirilen Kıtmir duası hakkında “7 uyurların yanlarındaki köpeğin ismiyle Kıtmir olarak tanımlayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ’in, kendisine simge yaptığı “Kıtmir”i aynı zamanda örgütlenme içinde önemli bir “örgüt nişanı” olarak kullandığı, örgütte ablalık konumuna gelenlerin, Fetullah Gülen’in el yazısıyla yazıldığı belirtilen Kıtmir kolyesini taktıkları, ablalara özel olarak hediye edilen kolyelerin, diğer örgüt mensupları tarafından parayla da satın alınabildiği belirtildi. Operasyonda gözaltına alınan zanlılardan emniyetteki işlemleri tamamlanan 20’si adliyeye sevk edildi.
Öte yandan geçen hafta adliyeye sevk edilen 13 bayandan 6’sının ise tutuklandığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler