Kiraladıkları 2 milyon değerindeki araçları sattılar

İstanbul’da oto kiralama şirketlerinden kiraladıkları 2 milyon değerindeki 6 lüks otomobili Gaziantep ve Şanlıurfa gibi Suriye’ye yakın kentlere sattıkları iddia edilen suç örgütü üyesi 7 şüpheli polis tarafından yakalandı.

Yayınlanma: 20.03.2017 - 13:51
Abone Ol google-news


Araç kiralama şirketlerinden elde ettikleri otomobilleri, üzerlerindeki Uydu Takip Cihazlarını (GPS) sökerek, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi Suriye’ye yakın kentlerde sattıkları ileri sürülen şebeke üyesi 7 zanlı, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Son 3 ayda araç kiralama şirketlerinden kiralanan piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lirayı bulan 6 lüks otomobilin, şirketlere geri teslim edilmemesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Kiralama şirketlerindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, teknik ve fiziki takibini genişleterek İstanbul, Konya ve Gaziantep’te farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Daha önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, aralarında oto hırsızlık şebekesinin lideri olduğu iddia edilen Onur A.’nın da olduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

GPS CİHAZLARINI SÖKTÜLER

Polisin yaptığı soruşturmada, şebeke lideri Onur A.’nın gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterdiği, bu şahsın kendine ait lüks otomobille araç kiralama şirketlerine giderek, diğer şüphelilere ait sahte kimlikle araç kiraladığı tespit edildi. Şüphelilerin kiraladıkları araçların, GPS cihazlarını söktükleri, araçları Gaziantep ve Şanlıurfa’ya giderek bilgilerini değiştirdikten sonra piyasa değerinin altında fiyatla sattıkları kaydedildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, bu sabah adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler