IŞİD'den tehdit: O düğünü patlatırım

Işid'in Türkiye sorumlusu olduğu ileri sürülen İlhami Ballı, ailesini tehdit etti. Kız kardeşi evlenecek olan Ballı'nın "O düğünde asla müzik çalınmayacak, kadınlar ve erkekler bir arada olmayacak. Yoksa o düğünü de havaya uçurur, patlattırırım" dediği öğrenildi.

Yayınlanma: 22.03.2017 - 10:44
Abone Ol google-news

Hatay, Reyhanlı’dan IŞİD’e katılan, Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen İlhami Balı ile ilgili hiç bilinmeyen bilgilere ulaştık. IŞİD’e katılmadan önce görüştüğü eski arkadaşlarından edindiğimiz bilgilere göre Balı Reyhanlı’da hâlâ bazı aileler içinde yaklaşık 30 kişiyle görüşüyor, Türkiye ile ilgili bilgi alıyor, belki de talimat veriyor.

"O DÜĞÜNÜ PATLATIRIM"

BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre; İlhami Balı hakkında şu detaylar veriliyor: “Eskiden de dini eğilimleri vardı. Reyhanlıspor’da birlikte oynadık. Stoperdi. Suriye’deki iç savaşın çıkmasıyla birlikte Balı ve birlikte hareket ettiği arkadaş grubu da farklılaşmaya başladı. Balı, Suriye’ye gidip geliyordu. Cihatçı faaliyetleri açığa çıkınca, Bayındır Mahallesi’ndeki evi özel harekâtçılar tarafından basıldı. Ancak tutuklanmadı. Bir süre sonra da Reyhanlı’dan ayrılıp tamamen Suriye’ye, çatışmalı bölgelere yerleştiğini öğrendik.” Şu anda IŞİD’in başkenti ve elinde kalan sınırlı bölgelerinden biri olan Rakka’ya çekilen Balı’nın Suriye’ye giderken, ailesine de kendisiyle gelmesi konusunda baskı yaptığı şöyle anlatılıyor: “Eşinin ailesini tehdit etti. ‘Benimle gelecekler. Hanımım size hizmet edeceğine, IŞİD’e hizmet edecek, bu daha hayırlıdır” dedi. Balı’nın Reyhanlı’dan pek çok kişinin IŞİD saflarına katılmasına önayak olduğu da belirtiliyor: “Yakın bir arkadaşının kardeşini yanına aldırdı. Ancak çocuk orada yapamayıp kaçtı. Balı’nın IŞİD’e katılmadan önce Reyhanlı’da elektrikçilik yaptığı da anlatılıyor: “İtfaiyenin üst tarafında, sanayide bir elektrikçi dükkânı vardı. Zaten her şey de orada çığırından çıktı. Bunlar, bomba yapmaya filan o dükkânda başladı.” Reyhanlı’da tarafımıza aktarılanlar arasında, Balı’nın kız kardeşinin yakın zamanda evleneceği de bulunuyor. Balı, ‘düğünle ilgili olarak’ kendi ailesine haber yolluyor ve şu tehditte bulunuyor: “O düğünde asla müzik çalınmayacak, kadınlar ve erkekler bir arada olmayacak. Yoksa o düğünü de havaya uçurur, patlattırırım.” Balı’nın, tehdit edip ‘o düğünü patlattırırım’ demesi ve buradan pek çok aile ile görüşmesi IŞİD’in bölgede hâlâ etkin olduğunu gösteriyor. Bu durum şöyle özetleniyor: “Eskisi gibi rahat rahat gezemiyorlar. Fakat temizlendiğini söylemek de mümkün değil.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler