Sınırda bir şehit

Bükülmez Hudut Karakolu’nda nöbet tutan er Hüseyin Koroç, Suriye’de PYD kontrolündeki bölgeden açılan keskin nişancı ateşi sonucu şehit düştü.

Yayınlanma: 22.03.2017 - 19:37
Abone Ol google-news

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2. Hudut Alay Komutanlığı Bükülmez Hudut Karakolu Komutanlığı’nda görevli piyade er Hüseyin Koroç, Suriye’de PYD kontrolündeki bölgeden dün sabah saat 08.45 sıralarında açılan ateşle şehit düştü. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “22 Mart 2017 tarihinde saat 08.45 sularında 2. Hudut Alay Komutanlığı, Hatay ili Reyhanlı ilçesi, Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı’nda görevli bir kahraman silah arkadaşımız nöbet görevi esnasında Suriye PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olmuştur. Ateşin açıldığı Suriye tarafındaki bölgeye, süratle, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki TSK unsurlarınca ateş açılarak misliyle mukabelede bulunulmuştur” denildi. Şehit haberinin ardından Hassa bölgesindeki Akbaba Karakolu ile bölgedeki iki ayrı karakoldan, Afrin’in Karabab köyü bölgesindeki PYD/YPG hedeflerine top atışı yaptı. Top atışları bölgeden duyuldu. Yöre sakinleri PYD’nin, Afrin’in Karabab köyüne yaklaşık bir hafta önce bayrak astığını, Hassa’nın sınır mahallesi Sugediği’nde yaşayanların da önceki gün köylerine Türk bayrağı astığını anlattı. Afrin bölgesinin, Atme-Lazkiye arasındaki yöresi ÖSO ve diğer grupların; Azez-Atme arasındaki yöre ise PYD kontrolünde bulunuyor.

Rus üssü iddiaları

Suriye’nin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan PYD denetimindeki Afrin bölgesine Rus üssü kurulacağı iddiaları gündeme gelmiş ancak Rusya iddiaları reddetmişti. “Suriye topraklarında yeni bir askeri üs kurma planımız yok” diyen Rusya Savunma Bakanlığı, Halep’te Afrin bölgesine yakın bir mesafede, bölgede savaşan taraflar arasındaki ateşkes ihlallerini görüşmek için bir “Uzlaşma Merkezi” bulunduğunu belirterek, “Uzlaşma Merkezi, geçen yıl Rusya ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaların bir parçası olarak kurulmuştur ve tek amacı bölgedeki ateşkes ihlallerini denetlemektir” açıklaması yapmıştı. Sputnik önceki gün üzerlerinde Rus bayrakları ve Rusya’ya ait olduklarını gösteren işaretler bulunan zırhlı personel taşıyıcılar ve zırhlı araçların Afrin’deki görüntülerini yayımlamıştı.

Acılı anne yıkıldı kaldı

Şehit er Hüseyin Koroç’un Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi’ne bağlı Osmanlı Mahallesinde oturan ailesine acı haber gitti. Zile basan asker, “Hüseyin Koroç’un evi burası mı” diye sordu. Sağlık ekipleri eşliğinde eve giden ekipler, baba Ahmet Koroç işte olduğu için evde tek başına olan anne Fatma Koroç’a acı haberi ulaştırdı. Yetkilileri karşısında gören anne yere oturarak uzun süre hiçbir şey sormadı. Yetkililerin acı haberi vermesiyle gözyaşlarına boğulan anne, eşinin evde olmadığını söyledi. Haberi alan yakınları ve komşuları da eve gelip anneye sarılarak gözyaşı döktü. Baba Ahmet Koroç evde olmadığı için anneden telefonunu alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, babayı arayarak kendisini görmek istediğini söyledi. Babanın çalıştığı inşaatın adresini alan Ekinci, ekiplerle birlikte adrese gitti. Şehit haberini aldıktan sonra komutana sarılan acılı baba “O da sizin gibi giyinmişti. Kurban olurum ona. Komutanım onu göremedim. Daha yanına gidecektim” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Bekâr olan şehidin, ailenin 5 çocuğundan biri olduğu öğrenildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler