‘Hayır’lı konvoy yola devam ediyor

“Hayır’lı konvoy” dün Uşak’ın Banaz ilçesi ve Afyon’un Kızılcasöğüt ilçelerinde yurttaşlarla buluştu.

Yayınlanma: 23.03.2017 - 19:34
Abone Ol google-news

FETÖ’nün kurduğu kumpas davalarının mağduru olan komutanlardan emekli Koramiral Atilla Kezek, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Tümamiral Semih Çetin, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar, emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, AKUT eski Başkanı Nasuh Mahruki ve kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar’ın da aralarında bulunduğu “Hayır’lı konvoy” dün Uşak’ın Banaz ilçesi ve Afyon’un Kızılcasöğüt ilçelerinde yurttaşlarla buluştu.

16 Nisan’da yapılacak halk oylaması için gerçekleştirdikleri yurt gezileri kapsamında anayasa değişikliğinin neler getirdiğini anlatan konvoy il ve ilçe girişlerinde yurttaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Çeşitli siyasi görüşteki yurttaşlarla bir araya gelen emekli komutanlar yapılacak anayasa değişikliği ile nelerin değiştirileceğini tek tek anlattı. Bunun bir parti seçimi olmadığını ve sistem değişikliğinin oylanacağını söyleyen komutanlar, 2010 yılında yapılan referandum sonrasında cemaatin iktidara nasıl ortak olduğunu ifade etti.

Finansmanı cepten

Oy verirken bu tehlikeleri göz önüne alarak dikkatli davranılması gerektiği konusunda uyaran komutanlar, hiçbir siyasi partiden para almadıklarını, gezinin finansını ise tamamen kendi ceplerinden karşıladıklarını belirtti. Komutanlar, kendi yaşadıkları hukuksuzluklardan da örnek vererek ülkenin içinden çıkılmaz bir duruma düşmemesi için yurttaşları bilgilendirmek istediklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon