Okulun kayıp mührü 81 ili harekete geçirdi: Sahtecilikte kullanılabilir

Bursa’da KHK ile kapatılan bir temel lisenin mührünün kaybolması üzerine 81 ile yazı gönderildi. Kaybolan mührün sahte mezuniyet veya öğrenci belgesi düzenlenmesinde kullanılabileceği belirtildi.

Yayınlanma: 24.03.2017 - 10:15
Abone Ol google-news


Bursa'nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösterirken 23 Temmuz’da yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan kurumlardan Açılım Temel Lisesi’ne ait mührün kaybolduğu ortaya çıktı. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, 81 il valiliğine 15 Mart tarihinde ‘Özel Açılım Temel Lisesi’nin Kayıp Resmi Mührü’ konulu yazı gönderdi. Mühürle usulsüz işlem yapılabileceği belirtilerek, önlem alınması uyarısında bulunuldu.

İMHA EDİLMESİ GEREKİR
Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberinin devamı şöyle: Hürriyet’e bilgi veren Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, şunları söyledi: “Mühürler kaybolduğunda usulsüz işlem yapılmaması için gerekli duyurular yapılır. Kapatılan bir kurumun mühürleri imha edilmesi için darphaneye gönderiliyor. Darphaneye de konuyla ilgili bilgi veriliyor. İllere bir yazı gönderilerek kaybolan mühürle gelen yeni bir yazının işleme alınmaması istenildi. Çünkü mühür sahte mezuniyet veya öğrenci belgesi gibi okul ile ilgili evraklarda ve işlemlerde kullanılabilir.”

MÜDÜRÜN SORUMLULUĞUNDA
Mühür ve beratlar, kurum adına imza karşılığı okul yetkilisine darphaneden veriliyor. Mühür veya beratın sorumluluğu okul müdürüne ait. Okulların demirbaşları arasında ilk sırada berat ve mühür geliyor. Mührün kaybolması kötüye kullanım tehlikesi yaratıyor. Diplomada kullanılmıyor ama onun yerine geçen belgelere mühür basılıyor. Öğrenci belgesi düzenlenebiliyor, diploma yerine geçen diploma kayıt örneği gibi evraklarda, resmi yazıların eklerinde kullanılabiliyor. Berat ise bir okulun mühür bilgilerini içeren belge anlamına geliyor. Berat kaybolduğunda içerdiği bilgilerle yasa dışı yollardan mühür yapılabiliyor. Ayrıca geçen yıl farklı şehirlerde 22 okulun mühür veya beratının kaybolduğu/çalındığı ve gerekli duyuruların kurumlara yapıldığı da öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler