Cam silicilik için yasal düzenleme yapılsın'

İstanbul Barosu’nu üye avukat Esin Kılıç, ‘cam silicilik’in Kabahatler Kanunu kapsamına alınması için imza kampanyası başlattı. Kılıç, Meclis gündemine almasını istediği kampanyanın gerisinde, her gün uğradıkları tacizlerin yer aldığını belirtti.

Yayınlanma: 24.03.2017 - 14:03
Abone Ol google-news

Cam siliciler, özellikle büyük kentlerde hemen her büyük caddede görülebiliyor. Bir tür ‘meslek’ halini alan işlemin yasal bir dayanağı da yok.

Av. Esin Kılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dilencilik, Kabahatler Kanunu’nda kabahat olarak tanımlandığı için, zabıta eli ile kazançlarına el konabiliyor ve dilencilere para cezası verilebiliyor. Ancak cam siliciler bu yaptırımlardan muaf. Üstelik cam siliciler, sürücüler için ciddi bir tehdit oluşturduğu halde. Ben, istisnasız her gün aynı durum ile karşılaşıyorum. Benzer sıkıntıyı yaşayan pek çok insan da var çevremde. Genelde yanlış bir algı var. Ne yazık ki bu kişiler, belli muhitleri parselleyen organize çetelerin üyeleri. Pek çoğu madde bağımlısı… Dolayısı ile söylem ve eylemleri tehdit oluşturuyor. Yol ve sürüş güvenliğini tehlikeye atıyorlar” dedi.

YASA KAPSAMINA ALINSIN

Av. Kılıç, geçtiğimiz günlerde de kendisinin de yaşadığı gibi bu kişilerin, sürücülere sözlü ve fiziksel tacizde bulunduklarını söyledi. Av. Kılıç, sorunun çözümüne yönelik şunları kaydetti: “Tek çözüm, cam siliciliğin, en azından dilencilik statüsünde yasa kapsamına alınması…”

HERGÜN AYNI SORUN YAŞANIYOR
Av. Kılıç, konunun Meclis gündemine gelebilmesi için de Change.org üzerinden imza kampanyası başlattı. Av. Kılıç, kampanya metninde şu ifadelere yer verdi: “Camımız aralıksa arabayı hareket ettirene dek sözlü tacize, değilse, camımızın tıklatılmasına, cama yapışılmasına, dikizlenmeye maruz kalıyoruz. Camı kapat, önüne bak, trafik ışığının yeşile dönmesi için bekle, duymazdan gel, silecekleri çalıştır... Şahsen, tam beş yıldır, ofisime giden yol üzerinde istisnasız her gün bunları yaşıyorum. Maruz kaldığım hakaret ve küfürlerin yanı sıra, insanların da aynı mağduriyetleri yaşadıklarını, hatta özellikle cam silicilere karşı çıkan erkek sürücülerin fiziksel saldırıya maruz kaldıklarını gözlemliyorum. Aracını terk edemeyen sürücüler çaresiz kalıyor. Emniyet mensuplarının eli kolu bağlı, çünkü cam silicilik herhangi bir suç kapsamında sayılmıyor.” (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler