Erdoğan geliyor diye kamu kuruluşları kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni yapacağı Denizli'ye havayoluyla geldi. Valilik'te bulunan İlçe Nüfus Müdürlükleri'nin kapalı olduğunu belirten yazıların, polis barikatlarının üzerine asılması dikkat çekti. Sendika ve odalar mitinge katılım için kamu çalışanlarına baskı yapıldığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Yayınlanma: 24.03.2017 - 14:23
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni yapacağı Denizli'ye havayoluyla geldi.
Denizli Büyükşehir Belediye binası önündeki 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda toplu açılış yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 12.30'da, havayoluyla Denizli'nin Çardak Havalimanı'na geldi. Helikopterle il merkezine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı'nın ziyareti nedeniyle kentte alınan güvenlik önlemleri kapsamında, çevre illerden gelenlerle birlikte 3 bin 700 polis görev yapıyor. Vatandaşlar toplu açılış töreni için alana saat 12.00'den itibaren alınmaya başlandı. Tören alanına girenlere su, şapka, bayrak, sandviç ve ayran dağıtıldı. Alana dışarıdan getirilen hiçbir yiyecek ve su şişesi ise alınmıyor.
Bu sabah Valilik'te bulunan İlçe Nüfus Müdürlükleri'nin kapalı olduğunu belirten yazılar, polis barikatlarının üzerine asıldı.

ODA VE SENDİKALARDAN ELEŞTİRİ

Yazılı açıklama yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem, kamu hastaneleri ve üniversite hastanesinde özellikle taşeron olarak çalışan personele toplu açılış törenine katılmaları için baskı yapıldığını; personel, acil tıp teknisyeni ve hemşireler için araç kaldırıldığını; törene katılmamaları halinde işten çıkarılacakları tehdidinde bulunulduğu yolunda çok sayıda telefon aldıklarını öne sürüp, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay ise sendikalarına bazı okullarda okulların tatil edildiği, öğretmenlere idareciler tarafından öğrencileri okula gelmemeleri konusunda uyarmaları yönünde telkinde bulunulduğu bilgileri geldiğini belirterek, referanduma öğrencilerin alet edilmemesi gerektiğini söyledi. Yazılı açıklama yapan Özbay, Milli Eğitim Müdürü'nü uyardıklarını, sendikalarına bağlı öğretmenlerin görevlerinin başında derste olacaklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler