Adil Öksüz'le ilgili çarpıcı iddia: AKP'li vekil ve başkanın adı geçiyor, MOBESE görüntüleri var

15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden Adil Öksüz'ün AKP'li milletvekili Fuat Köktaş'a ait bir araçla Samsun'a geldiği ve burada İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evinde saklandığı ileri sürüldü.

Yayınlanma: 26.03.2017 - 10:25
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Adil Öksüz'le ilgili olarak çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, Adil Öksüz'ün kaçışında AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AKP Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un rol aldığı iddia edildi.

'Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı' iddiasına savcılıktan açıklama geldi

Aydınlık'ın 'kaynaklarına' dayandırdığı habere göre, Adil Öksüz, Samsun'un Yeşilyurt Limanı'ndan yurtdışına kaçtı. Daha ilginç olanı Adil Öksüz'ün Samsun'a nasıl geldiği. Kaynaklar, Öksüz'ün Samsun'a AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ait bir araç ile geldiği yine aynı araçla Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evine gittiğini iddia etti. Aydınlık'a bilgi veren istihbarat ve emniyet kaynaklar, bu evde belli bir süre kalan FETÖ'cü Öksüz'ün Samsun'daki Yeşilyurt Limanı üzerinden kaçtığını bildirdi. Samsun'dan Batum'a geçen Öksüz, oradan da Kırgızistan'a geçti. Halen Kırgızistan'da saklandığı ifade edilen Öksüz'ün Kanada'ya geçmeye çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ VAR

Bu gelişmelerin ardından Samsun'da bir Cumhuriyet Savcısı Adil Öksüz'ün evinde kaldığı iddia edilen Erdoğan Tok'u ifadeye çağırdı. Kaynaklar olayı şöyle anlattı: "Belediye başkanı iddiaları kabul etmedi. Savcı, Belediye Başkanı'nın önüne, Adil Öksüz'ün AKP Milletvekili Fuat Köktaş'ın aracı ile Tok'un evine geldiğini gösteren mobese kayıtlarını koydu. Bunun üzerine Tok, ifadesinde 'Bana gönderildiğinde bu kişinin Adil Öksüz olduğunu bilmiyordum' dedi. Bu gelişmeden sonra olayın üzeri kapatıldı."



VEKİLİN AVUKATI FETÖ'DEN TUTUKLU

Adil Öksüz'ün kaçışına yardım ettiği iddia edilen AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın dikkat çeken bir başka bağlantısı ise FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle tutuklanan avukatı Fevzi Cem Şenocak. Hakkında düzenlenen iddianamede Şenocak'ın Fetullah Gülen'in vekalet verdiği avukatlardan biri olduğu, FETÖ'ye yakın işadamları ve bir çok şirketin de hukuk işlemlerini yürüttüğü belirtildi. Bu avukat ile Köktaş'ın ilişkisi 17- 25 Aralık sürecinden sonra da devam etti.

"ADİL ÖKSÜZ KIRGIZİSTAN'DA"

Aydınlık, konuyla ilgili olarak Fuat Köktaş'ı aradığını yazdı. Habere göre telefonu açan danışman, vekilin bir toplantıda olduğunu ve konuyla ilgili iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Gazete, istihbarat kaynaklarına dayanarak Adil Öksüz'ün Kırgızistan'da olduğunu yazdı. Haberde Öksüz'ün buradan Kanada'ya geçmeye çalıştığı yazıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler