Kaymakamı şehit eden terörist eldivendeki DNA sayesinde yakalandı

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk suikastının perde arkasını çözmek için kamera kayıtları saniye saniye tarandı. Patlamadan 10 saniye sonra tuvalet camından fırlatılan eldivenin içinden çıkan tek bir kılın DNA haritası ise düğümü çözdü.

Yayınlanma: 27.03.2017 - 10:51
Abone Ol google-news

 

Saniye saniye iz sürüp buldular

Bir çocuk babası Muhammed Fatih Safitürk, geçtiğimiz yıl Mardin’in Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atandı. PKK’den tehdit alan kayyımlar arasındaydı. Safitürk, göreve başlamasından kısa süre sonra, 10 Kasım 2016 tarihinde odasına yerleştirilen bomba düzeneğinin patlatılması sonucu şehit düştü. Suikastın ardından Mardin Emniyeti tarafından özel bir birim kurularak faillerin bulunması için soruşturma başlatıldı. Mardin Cumhuriyet Savcısı Serdal Öztürk tarafından yürütülen soruşturma yaklaşık 5 ayda tamamlandı ve hazırlanan iddianame Mardin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ve iddianamede adım adım suikastın sırrını çözen çarpıcı ayrıntılar yer aldı.

Pencereden atıldı
Hazırlanan iddianameye göre suikastın sır perdesini olaydan hemen sonra bulunan ameliyat eldivenindeki ‘kıl’ çözdü. Eldivenin bulunması ise güvenlik kamera kayıtlarının saniye saniye taranmasıyla ortaya çıktı. İddianamedeki ifadelere göre suikast 10 Kasım 2016 tarihinde saat 12.01.53’te gerçekleşti. Büyük bir patlamaysa kaymakamlık binası sarsıldı. Patlamadan tam 10 saniye sonra ise binanın tuvalet penceresinden dışarıya kağıda benzeyen bir cisim fırlatıldı.

Delikten kumanda çıktı
Bu saptama yapıldıktan sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından bu bölge didik didik aranmaya başladı. Bu aramalar sırasında önce tuvalet deliğinde, olayda kullanılan beyaz renkle uzaktan kumanda bulundu. Daha sonra ise Derik Kaymakamlığı’nın tuvaletine bakan duvar üzerinde bir çift ameliyat eldiveni saptandı. Eldiven, daha sonra adli tıp uzmanları tarafından incelendi ve içinden ‘kıl’ çıktı. Bu ‘kıl’ın savcılık tarafından DNA’sının çıkartılmasına daha önceki olaylarda elde edilen DNA verileri ile karşılaştırılmasına karar verildi.

Eşinin baba ocağında kalıyorlar
Şehit edilen Mardin’in Derik ilçesi kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün öğretmen olan eşi Ayşegül Safitürk ile 3.5 yaşındaki minik oğlu Asım Eren’in şehit kaymakamın Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan baba ocağında ikamet ettiği öğrenildi.

Kılın DNA’sı özel kalem müdürüne ait
Adli Tıp tarafından yapılan incelemede ‘kıl’ın DNA haritası çıkartıldı. Yapılan karşılaştırmada elde edilen DNA örneğinin, Mayıs 2015 tarihinde Diyarbakır’da polis ile girdiği çatışmada öldürülen PKK’lı Ozan Çelik ile birinci derece akrabalığı saptandı. İşte bu noktadan sonra sıra Ozan Çelik’in akrabalarının bulunup Derik Kaymakamlığı ile bağlantısının çıkartılmasına sıra geldi. Yapılan bir araştırmada ise bu kişinin Derik Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü Şerif Mesutoğlu olduğu saptandı.

Teröristin abisiymiş
Nüfusta yapılan araştırma sonucuna göre ise Şerif Mesutoğlu’nun PKK’lı Ozan Çelik’in abisi çıktı. Soyadlarının tutmamasının sebebi ise Mesutoğlu’nun 2013 yılında mahkeme kanalı ile soyadını değiştirmiş olması. İşte bu noktadan sonra patlama anında olan herkesin çapraz sorgusu yapıldı. Bu sorgulama sırasında olay anında kaymakamlıkta bulunan bir vatandaş kritik rol oynadı. Vatandaş olaydan hemen önce Yazıişleri Müdürü Tahsin Erdaş’ın odasında olduğunu ve suikastta kullanılan uzak kumandayı Erdaş’ın patlamadan kısa süre önce zabıta Vedat Erol’a verdiğini söyledi.

Odada görüldü
Yapılan araştırmada odanın anahtarının iki kişide olduğu saptandı. Bu kişiler Kaymakamın koruması ise kaymakamlıkta memur olan Fikret Bağı. Fikret Bağı ise olaydan bir kaç gön önce Tahsin Erdaş’ı kaymakamın odasında gördüğünü, masanın hemen arkasında bulunduğu ifade etti. Beyanında Erdaş’a ‘ne aradığını sorduğunu’ ifade etti. Erdaş’ın ise kendisine kızarak ‘harita’ aradığını söylediğini ancak aradığı haritayı orada bulamayacağını Erdaş’ın da bildiğini ifade etti.

Biri temin etti öteki patlattı!
ifadeler ve elde edilen verilerden sonra şüpheliler çapraz sorguya alındı. Safitürk’ün Sakarya’daki cenaze törenine bile katılan Yazıişleri Müdürü Tahsin Erdaş suçlamaları kabul etmedi. Ancak ifadesinde Mesutoğlu ile akraba olduklarını söyledi. Mesutoğlu da suçlamayı kabul etmezken bir başka kardeşi Mehmet Ali Çelik’in şu anda PKK’nın dağ kadrosunda olduğunu söyledi. Mesutoğlu’nun babasının Diyarbakır’da yaşadığı evde arama yapıldı. Bu aramalar sırasında 3 adet kalaşnikof marka tüfek, şarjör, bir adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ile geçirildi.

Ortaklaşa yaptılar
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede özel kalem müdürü Mesutoğlu ile Yazıişleri Müdürü Erdaş’ın olayda yer aldığı belirtildi. İddianameye göre, PKK ile bağlantısı olan Mesutoğlu bombayı temin etti. Daha sonra Tahsin Erdaş tarafından bomba binaya sokuldu ve kaymakamının odasına yerleştirildi. Olay günü ise Safitürk makamına geçtikten sonra bombanın uzaktan kumandasına sahip olan Erdaş, zabıta Vedat Erol aracılığı ile kumandayı Mesutoğlu’na gönderdi. Mesutoğlu kumandayı tuvalette Erol’dan aldı ve uzaktan kumandanın düğmesine basarak suikasti gerçekleştirdi. Erdaş, Mesutoğlu, zabıta Vedat Erol dahil kaymakamlık çalışanlarının şüpheli olduğu iddianamedeki 15 şüpheli’nin 12’si tutuklu. (Vatan)

İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: O hain elimizde
Mardin’in Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanan ve PKK'lı teröristlerin hain planı sonucu şehit edilen Muhammed Fatih Safitürk'ün kanı yerde kalmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muhammed Fatih Safitürk cinayetinin planlayıcısının yakalandığını duyurdu. Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Muhammet Fatih Safitürk Sana borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak bil ki katliamını planlayanı aldık. Elimizde... Sağolun arkadaşlar" dedi.

Mardin'in Derik İlçesi'nde 10 Kasım 2016 tarihinde PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede bir gün sonra şehit olmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler