Ağır hasta tutuklu özgürlüğüne 3 ay kala cezaevinde öldü

Beş yıldır tutuklu bulunan, İnsan Hakları Derneği’nin “ağır hasta tutuklular” arasında saydığı şeker hastası Mehmet Yıldızbakan, önceki gün geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Hasta olduğu için defalarca denetimli serbestlik talep edilen Yıldızbakan’ın başvurularında ilerleme kaydedilmemişti. Yıldızbakan, temmuzda tahliye olacaktı.

Yayınlanma: 27.03.2017 - 22:25
Abone Ol google-news

Samandağ Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Yıldızbakan (65), geçirdiği kalp krizi sonucu önceki gün akşam kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

“Terör örgütüne yardım ve yataklık” suçundan hüküm giyerek 5 yıldır tutuklu bulunan, geçen hafta İskenderun’dan Samandağ Cezaevi’ne sevk edilen Yıldızbakan, İnsan Hakları Derneği’nin 900 kişilik hasta tutuklu listesinde, 300 kişilik ağır hasta tutuklular arasında yer alıyordu.

Şeker hastası olan Yızdızbakan’ın tedavi edilebilmesi için tahliye talebiyle Adalet Bakanlığı ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na defalarca başvurduklarını belirten İHD İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, “Temmuz 20017’de cezasını tamamlayacak olan Yıldızbakan’ın önce açık cezaevi, daha sonra da denetimli serbestik uygulamasından yararlanması istendi ancak başvurularda ilerleme sağlanamadı” dedi. Yıldızbakan’a yetkililer tarafından geçen cuma günü “Pazartesi günü (dün) denetimli serbestlikle bırakılacaksın” denildiğini ifade eden Selçuk, “Daha önce defalarca olduğu gibi cezaevinden bir kez daha tabut alıyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler