Kıbrıs şehidinin adı verilen vapur internetten satışta

Kıbrıs Barış Harekatı şehidinin adı verilen vapur internetten satışta. Şehit Caner Gönyeli’nin adını taşıyan vapurun internette satışa çıkarılması ailesini üzüntüye boğdu. Şehidin eşi Nükhet Gönyeli, “Hatırasına saygısızlık edildi” dedi

Yayınlanma: 28.03.2017 - 09:42
Abone Ol google-news


Teğmen Caner Gönyeli, Kıbrıs Barış Harekatı’nda, Yunan gemisi sanılıp Türk savaş uçakları tarafından yanlışlıkla bombalanan Kocatepe Muhribi’nde şehit düştü. 21 Temmuz 1974 günü Baf açıklarında yaşanan olaydan sonra, Gönyeli’nin naaşına hiçbir zaman ulaşılamadı. Henüz 27 yaşında şehit düşen Teğmen Gönyeli’den geriye acılı bir eş ve iki yetim kız çocuğu kaldı. Kahraman Türk askerinin anısını yaşatmak amacıyla Barış Harekatı’ndan sonra memleketi Kıbrıs Gönyeli’de kahramanlık anıtı dikilirken, Gönyeli adına her yıl arama kurtarma tatbikatları düzenlenmeye başlandı. Gönyeli’nin anısını Türkiye’de de yaşatmak için bir vapura “Şehit Caner Gönyeli” adı verildi. Emektar vapur 35 yılı aşkın süre İstanbul Şehir Hatları bünyesinde Kadıköy-Eminönü arasında seferler yaptı. Gönyeli’nin Kıbrıs’ta yaşayan eşi ve çocukları İstanbul’a her geldiklerinde Gönyeli’nin adını taşıyan vapura binerek, acılarını bir nebze olsun hafifletmeye çalıştı.

Ancak aradan geçen yıllarda Gönyeli Vapuru, vefasızlığa kurban gitti. 4 yıl önce Deniz İşletmeleri Müdürlüğü’nün açtığı ihalede otel yapılmak için satın alınan vapur, geçtiğimiz günlerde yüksek maliyet gerekçesiyle 1 milyon 200 bin lira bedelle internetten satışa çıkartıldı. Halen satışta olan Şehit Gönyeli Vapuru’nun bu haline en çok üzülen ise 43 yıldır eşinin acısını yüreğinde hisseden Nükhet Gönyeli oldu. Londra’da kanser tedavisi gören şehit eşi, duygularını, “Eşimin acısı yılar geçse de dinmiyor. Caner, Vatan uğruna şehit düştü. Kahramanlarımızı unutmak, unutturmak vefasızlıktır. İstanbul’a her gittiğimizde Şehit Caner Gönyeli Vapuru’na binerdik. O vapura bindiğimiz an, içimi huzur kaplardı. Sanki Caner’in ruhu vapurdaymış gibi hissederdim. Satış haberini duyduğumda ikinci kez dünyam başıma yıkıldı. Hatırasına saygısızlık edildi” dedi. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler