Tutuklu Prof.Dr. İştar Gözaydın tahliye edildi

Fettullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 3 aydır tutuklu bulunan Prof. Dr. İştar Gözaydın hakkındaki iddianamenin kabul edilmesiyle tahliye edildi. İddianameyi kabul eden İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Gözaydın'a yurtdışı çıkış yasağı koyarak, duruşma tarihini 12 Eylül 2017 olarak belirledi.

Yayınlanma: 30.03.2017 - 17:46
Abone Ol google-news

  

Din ve siyaset ilişkisi üzerine akademik çalışmaları bulunan Prof. Dr. İştar Gözaydın, 27 Aralık 2016'da terör örgütü üyeliği iddiasıyla İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Gözaydın'ın tutukluluğuna KHK ile “FETÖ/PDY’ye ait ya da bağlantılı olduğu iddiasıyla” kapatılan Gediz Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü başkanı olması ve katıldığı TV programlarında “söylemediği” sözler gerekçe gösterilmişti. Savcı Ayhan Yılmaz, hazırladığı iddianamede, Gözaydın'ın Can Erzincan TV'de 17 Haziran 2016 tarihli Güne Bakış programında o dönem gündemde olan cemaate yakın kanalların TÜRKSAT altyapısından çıkarılması ile ilgili, sunucunun sözlerini onaylaması örgüt üyeliğine delil olarak belirtilmişti. İddianameyi kabul eden İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi de Gözaydın'ın İstanbul'da gözaltına alındığı gerekçesiyle dosyayı yetkisizlikle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yollamıştı. 
 
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Gözaydın hakkındaki iddianamenin kabulü kararında Gözaydın'a yurtdışı çıkış yasağı getirdi. Mahkeme duruşma tarihini ise 12 Eylül 2017 olarak belirledi

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler