Bekir Bozdağ Financial Times'a konuştu: Hayal kırıklığına uğrarız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) sadece iç hukuk yolları tüketildikten sonra hakların ihlal edilip edilemeyeceğine karar verebileceğini, Türkiye'deki yargı sürecine müdahale edemeyeceğini belirtti. Bozdağ, Türkiye'den yapılan başvurular AİHM tarafından Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) geçmeden kabul edilirse büyük hayal kırıklığına uğrayacaklarını kaydetti.

Yayınlanma: 03.04.2017 - 14:21
Abone Ol google-news

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'den yapılan başvurular AİHM tarafından Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) geçmeden kabul edilirse büyük hayal kırıklığına uğrayacaklarını söyledi.

Bozdağ, "Kurallara uygun hareket ettikleri sürece AİHM tarafından verilecek kararları bekliyoruz. Fakat eğer mahkeme Türkiye söz konusu olduğunda mevcut kurallara sadık kalmaz ise bu mahkemeye olan güveni sarsar" dedi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Financial Times'ın, Türkiye'deki adli süreçlerde temel hakların ihlaline ilişkin olarak, gazeteci ve yazar Ahmet Altan ile ilgili yaptığı haber bağlamında sorularını yanıtladı.
'İç hukuk koşulu' nasıl yorumlanacak?

Haberde, 200 gündür cezaevinde olan Ahmet Altan'ın örneği üzerinden, OHAL koşullarındaki hukuk ihlallari konusunda Türkiye ve AİHM'i karşı karşıya getiren durum işleniyor.

Financial Times'a göre sorunun temelinde bir Türkiye vatandaşının AİHM'e başvurmadan önce "iç hukuk yollarını tüketmesi gerekir" koşulunun nasıl yorumlanacağı yatıyor.

Ahmet Altan'ın avukatları 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) itirazları incelemekten kaçındığını bu durumda AİHM'in iç hukuk yollarının tüketildiğini kabul ederek başvuruya bakmasını istedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler