Hakimlerin açığa alınmasına tepki: Önce ödül sonra ceza verdiler

FETÖ'nün medya yapılanması davasında 21 kişiye tahliye kararı veren Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı, hakimler Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim, HSYK tarafından açığa alındı. Karar sosyal medyada gündem oldu.

Yayınlanma: 04.04.2017 - 10:14
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, AKP’nin kendi eliyle atadığı yargıçları görevden alarak tüm yargıçlara gözdağı verdiğini belirterek, “Ne yaparsanız yapın; adalet galip gelecek birgün” diye yazdı.

TAHLİYE KARARINDAN 7 AY ÖNCE...
Hakim İbrahim Lorasdağı’nın Murat Aksoy ve Atilla Taş’ı tutukladıktan sonra Sulh Ceza Hakimliği’nden 25. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına atandığını anımsatan Yarkadaş, “Mahkeme Başkanı Lorasdağı, yedi ay sonra tahliye kararı verince açığa alındı. İşte AKP adaleti. Fazla söze gerek yok. AKP tam biat istiyor” ifadelerini kullandı.
Yarkadaş, “İktidar kendi eliyle atadığı yargıçları görevden alarak tüm yargıya gözdağı veriyor. Ne yaparsanız yapın; adalet galip gelecek birgün” dedi.

"YARGIYA GÖZDAĞI"
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da karara tepki gösterdi. Kararın yargıya ‘gözdağı’ olduğunu söyleyen Tanal, “Tahliye kararı veren yargıçlar açığa alınacağı anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

 

"ADALETİ MUMLA ARARIZ"

Gazeteci İsmail Saymaz da Twitter hesabından "Bir heyeti tahliye verdi diye görevden el çektirirseniz bir daha hiçbir hakim tahliye kararı veremez. "Gün gelir adaleti mumla ararız" yazdı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler