Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü işgal girişimi davası başladı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Ümit Yolcu'nun şehit olduğu ve 16 kişinin de yaralandığı Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nü işgal girişimiyle ilgili 18'si rütbeli 58 askerin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı dava Silivri'de başladı.

Yayınlanma: 04.04.2017 - 11:24
Abone Ol google-news

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gördüğü dava Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki duruşma salonunda başladı. Duruşmaya 18 tutuklu, 15 tutuksuz sanık katıldı. İşgal girişimi gecesi yaralanan Mehmet Ayar ile Başbakanlık adına 1 avukat da duruşmada hazır bulundu. Sanık yakınlarının izlediği duruşma kimlik tespitiyle başladı.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ mensuplarının stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşları hedef aldıkları, bunlardan birinin de Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü olduğu belirtiliyor. İddianamede, 18'si tutuklu 58 asker hakkında, "Türkiye Büyük Millet Meclisini ve hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Yine tüm şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Şehit Ümit Yolcu'nun öldürülmesi ve 16 kişinin de yaralanması olaylarına ilişkin ise bazı askerler hakkında, "Kasten öldürme, yaralama ve tehdit" suçlarından da değişik oranlarda hapis cezaları isteniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler